Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, četrtek, 17. marec 2016, ogledov: 3464

Zimski del izpitov za bodoče gorske reševalce 2016

Pretekli vikend je bil na Zelenici usklajevalni semniar zimske tehnike reševanja za bodoče reševalce in inštruktorje GRS.
Zbor vseh udeležencev je bil v Domu na Zelenici, kjer smo se porazdelili v tri skupine in se odpravili na teren. Na turi smo obdelali preizkus žoln, snežne prereze, preizkuse snežne odeje ter štafetni spust. Vzpon smo zaključili pod Zelenakom na Suhem rušju , kjer smo ocejevali tveganje in  zaradi goste megle in močnega vetra prekinili načrtovan vzpon po Centralni grapi na Vrtačo.

Po opravljenem štafetnem spustu smo se ponovno zbrali na Zelenici in obdelali še tri teme: iskanje z žolnami in Reccom, vezave transportnih sredstev ( Akia, UT 2000) in organizacijo reševanja zasutih v plazu.

Po kosilu ob 17h je sledila analiza in nato še teoretični del seminarja o snegu, opremi in plazovih. Usposabljanje se je zaključilo pozno zvečer, udeležence pa je čakal še spust do Ljubelja. Splošno mnenje je bilo , da so kandidati pripravljeni dobro , tistih nekaj napak ali pomanjkljivosti pri znanju pa bodo poskusili odpraviti s pridnim delom v naslednjih dveh tednih, ko ji čaka še zaključni izpit.

Seminarja se je udeležilo 29 slušateljev in 12 inštruktorjev izpitne komisije.  Vodja seminarja,Brane Žorž , je v poročilu zapisal: " Splošna »slika« kandidatov je bila bistveno boljša kot na letnem usklajevanju in izpitih, saj razen nekaj manjših korekcij ni bilo zaznati nezainterisiranosti in neznanja".

fotografije: 
- Peter Zupančič , GRS Ljubljana
- arhiv GRS Jezersko (vir FB)

Fotogalerija

Zimski del izpitov za bodoče gorske reševalce 2016

Usklajevalni seminar Zelenica 2016 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2019