Novice
Novica
Dogodki

29. 11. 2023

Državni sekretar Rudi Medved sprejel predstavnike Gorske reševalne zveze Slovenije

Danes sta nas na Ministrstvu za obrambo sprejela državni sekretar Rudi Medved in generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje, Leon Behin.

Hvaležni smo, da so naše delo, znanje, srčnost in opravljanje našega poslanstva prepoznani tudi na ministrstvu. Letošnje leto je (bilo) naporno: izstopala so reševanja ob poplavah in rekordno število reševanj v gorah. Veseli smo podpore, še bolj pa nas veseli, da je državni sekretar podprl naša prizadevanja pri pripravi zakona o GRZS, ki bo uredil status gorskih reševalcev, financiranje in nam pomagal pri reševanju izzivov, s katerimi se srečujemo pri opravljanju naše prostovoljne dejavnosti.

Pozdravljamo nakup šestih večnamenskih helikopterjev (AW139M, proizvajalca Leonardo), s pomočjo katerih bo imela Slovenska vojska, s katero odlično sodelujemo, na voljo najmodernejši helikopter, ki je zelo primeren za izvajanje nalog iskanja in reševanja, med katere spada tudi gorsko reševanje. V načrtu je tudi posodobitev helikopterjev Bell 412, ki bodo namenjeni izključno za potrebe helikopterske nujne medicinske pomoči in gorsko reševanje.

 
SKUPAJ Z NAMI

Zahvaljujemo se našim dolgoletnim podpornikom, ki nam pomagajo na naši poti.

Zavarovalnica Triglav Elan Dacia
E-novičnik

Prijavite se na e-novičnik GRZS in prejemali boste aktualne novice in obvestila o naših aktivnostih.

112 - KLIC V SILI