Novice
Fotogalerija
Video
Novica

7. 12. 2022 / GRS Jezersko

Avtor: Milan Šenk

GRS JEZERSKO - 30. LET

30. obletnica GRS Jezersko

K filmu: Značilnost filma je tempo dogodkov, boj s časom, ki simbolizira delo gorskega reševalca. Vseskozi smo skupaj z naravo, ki z glasbo na rahlo poboža našo dušo. Začetni toni glasbe spominjajo na zvonenje zvonov, ki z igranjem trobente zapeljejo gledalca v spomine s prijatelji, ki jih ni več med nami. Arhivski posnetek ustanovitve postaje GRS Jezersko je zgodovinski dogodek, na katerem je čutiti odločnost, samozavest, pogum in veliko pripravljenost članov, da vrhunsko opravljajo delo, za katerega so se odločili. Akcijski posnetki iz tistega časa so dovolj zgovorni, da gledalcu za trenutek zastane dih.

Kot strela z jasnega se zgodi Okrešelj in v mirnem tonu novega predsednika se s sliko preselimo v zadnja leta aktivnosti jezerskih gorskih reševalcev: zimske vaje, poletne vaje, helikopterska usposabljanja, tekmovanja in resnična reševanja.

Športna tekmovanja vas bodo prav gotovo navdušila in navdala s ponosom nad dosežki v prikazanih tekmah. Robert Sušanj, takratni podpredsednik GRZS, je zapisal: „Težko opišem občutke, ko kot edini Slovenec stojiš v cilju, spiker rjove, gledalci ploskajo in čakajo zmagovalce, potem pa slišiš, da bodo med 57 ekipami Slovenci prvi prišli v cilj. Da bi kar skočil v ciljni prostor in vpil: „To so moji!“

Na koncu smo ponovno skupaj z našimi prijatelji v pesmi, ki jo je na Okrešlju zapel Jezerski cerkveni zbor. Naj vas film popelje med nas - gorske reševalce, da skupaj praznujemo!

 
SKUPAJ Z NAMI

Zahvaljujemo se našim dolgoletnim podpornikom, ki nam pomagajo na naši poti.

Zavarovalnica Triglav Elan Dacia
E-novičnik

Prijavite se na e-novičnik GRZS in prejemali boste aktualne novice in obvestila o naših aktivnostih.

112 - KLIC V SILI