Novice
Novica
Dogodki

20. 11. 2023

Razpis in vabilo na 17. strokovni posvet GORE IN VARNOST, 25. 11. 2023

Na 17. strokovnem posvetu se bomo zbrali strokovnjaki, novinarji, obiskovalci gora in drugi, ki nas povezuje delovanje na področju preventive in nesreč v gorah.

Odbor Gore in varnost, ki je skupni organ Planinske zveze Slovenije in Gorske reševalne zveze Slovenije, v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje organizirata 17. STROKOVNI POSVET GORE IN VARNOST, ki bo potekal v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Republike Slovenije na Igu, v soboto, 25. novembra 2023, z začetkom ob 8.20 uri.

NAMEN

Na 17. strokovnem posvetu se bomo zbrali strokovnjaki, novinarji, obiskovalci gora in drugi, ki nas povezuje delovanje na področju preventive in nesreč v gorah.

S posvetom želimo analizirati gorske nesreče v letošnjem letu in posamezne primere ter opozoriti na najpogostejše napake, ki so jih posamezniki naredili ali pa so bile splet okoliščin in naključij.

Na posvetu bodo predstavljena predavanja priznanih domačih strokovnjakov.

Udeležba na posvetu je brezplačna.

NA POSVET se je treba predhodno prijaviti preko spletnega obrazca, ki ga najdete na spodnji povezavi. Udeležba brez predhodne prijave na posvetu ni možna.

PRIJAVE SO MOŽNE DO vključno četrtka, 23. 11. 2023.

PRIJAVA: https://forms.gle/S6ME3kSDqzHDmo3bA

PROGRAM 17. STROKOVNEGA POSVETA GORE IN VARNOST

Avditorij Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje Republike Slovenije, Ig, 25. november 2023.

08.20-08.30 Registracija udeležencev. 09.00-09.05 Uvodni pozdrav. 09.05-09.50 Predstavitev primerov gorskih nesreč sezone 2023.

Vse večji obisk gorskih območij Slovenije in raznolikost dejavnosti, ki jih obiskovalci gora izvajajo, se odraža tudi v številu posredovanj Gorske reševalne zveze Slovenije. V prispevku so predstavljeni ključni podatki o posredovanjih v zadnjem letu s predstavitvijo tudi vedno bolj bizarnih primerov. Nosilca predavanja Miha Primc, podpredsednik GRZS in Matej Bizjak, inštruktor GRZS.

09.55-10.10 Planinstvo v luči medijev.

Dogodek iPlaninec na Triglavu, poročanje s terena, ocene strokovnjakov v medijih, ki niso s področja planinstva, nepoznavanje materije novinarjev, ki poročajo o dogodkih. Nosilec predavanja mag. Martin Šolar, podpredsednik PZS, inštruktor planinske vzgoje, predavatelj.

10.10-10.40 Vodenje in kompetence vodnikov različnih profilov v Sloveniji. Strokovni sodelavci in vodenje v Sloveniji - normativi, kompetence, število vodenih, omejitve … Nosilec predavanja Damjan Omerzu, generalni sekretar PZS, pravnik, inštruktor planinske vzgoje.

10.45-11.30 maPZS.

Kaj je maPZS? Kaj je planinski kataster. Zmogljivosti sistema. Namen sistema. Kam želimo. Vizija. Možnosti. Nosilec predavanja Andrej Stritar, vodja projekta planinski kataster PZS.

11.35 Konec posveta.

Dodatne informacije: Matjaž Šerkezi, strokovni sodelavec PZS, E: matjaz.serkezi@pzs.si.

 
SKUPAJ Z NAMI

Zahvaljujemo se našim dolgoletnim podpornikom, ki nam pomagajo na naši poti.

Zavarovalnica Triglav Elan Dacia
E-novičnik

Prijavite se na e-novičnik GRZS in prejemali boste aktualne novice in obvestila o naših aktivnostih.

112 - KLIC V SILI