Novice
Reševalne akcije
Novica

28. 2. 2022 / GRS Tolmin

Avtor: Miljko lesjak

Iskalna akcija GRS Tolmin na območju Mosta na Soči

Reševalno - iskalna akcija

Več kot 70 se nas je zjutraj zbralo na izhodišču in odhitelo na pregled obsežnih, pa tudi zahtevnih terenov v okolici domačije. Gorski reševalci, gasilci, policisti, vodniki z reševalnimi psi in domačini smo pregledovali poti, steze, gozdne ceste in pobočja v bližnji, pa tudi bolj oddaljeni okolici. Tudi policista z dronom sta prišla na pomoč pri pregledu terenov. Pozno popoldne je vodnica s psom za sledenje našla pogrešano v strmem gozdu kakšnih 300 m pod domačijo. Poškodovana, močno podhlajena in tudi slabo oblečena je preživela mrzlo noč ter po 24 urah še vedno zbrano odgovarjala na vprašanja.

Gorski reševalci smo jo oskrbeli, jo ogrevali in na nosilih TSL ob uporabi vrvne tehnike prenesli na čistino, kjer jo je oskrbela ekipa NMP Tolmin. Za transport smo aktivirali posadko policijskega helikopterja z dežurno ekipo GRS na Brniku. Ta se je morala kar potruditi, da je med močnimi sunki burje z elektromotornim vitlom dvignila ponesrečeno v helikopter ter jo nemudoma prepeljala v UKC Ljubljana.

Tokratno iskanje pogrešane se je srečno izteklo kljub skrajno neugodnim okoliščinam. Da bi se tudi vse druge tako dobro končale.

 
SKUPAJ Z NAMI

Zahvaljujemo se našim dolgoletnim podpornikom, ki nam pomagajo na naši poti.

Zavarovalnica Triglav Elan Dacia
E-novičnik

Prijavite se na e-novičnik GRZS in prejemali boste aktualne novice in obvestila o naših aktivnostih.

112 - KLIC V SILI