Novice
Novica
Dogodki

8. 1. 2023 / GRS Koroške

Avtor: Peter Naglič

Lavinski dan

Dan varstva pred snežnimi plazovi GRS Koroške

Usposabljanja se je udeležilo 51 oseb z različnimi predznanji, povečini s Koroške. Tako smo se zbrali planinci, alpinisti, turni smučarji, gorski reševalci in prijatelji Raduhe.

Naši inštruktorji so pripravili pet delovišč v okolici zavetišča GRS Koroške, na katerih so se po skupinah zvrstili vsi udeleženci usposabljanja in preizkusili svoje znanje na praktičnih delavnicah. V dopoldanskem delu smo izvedli naslednje teme: Gibanje v zimskih razmerah, uporaba plazovne žolne, tovariška pomoč ob zasutju, izkopavanje ter prva pomoč zasutemu v plazu, prerezi in preizkusi stabilnosti snežne odeje.

Po uspešno opravljenem praktičnem delu smo se vsi prisotni zbrali v Koči na Grohotu, kjer je sledilo kosilo in kratek odmor. Do poznega popoldneva smo za slušatelje pripravili še dve predavanji. Tako smo govorili o nevarnosti v gorah pozimi, ter prvi pomoči zasutim v plazu. Kljub relativno skopi snežni odeji v gorah, smo Dan varstva pred snežnimi plazovi v celoti realizirali. Gorski reševalci smo bili navdušeni nad številčno udeležbo in željo po izobraževanju. Udeleženci pa so po kratkem druženju s pozitivnimi občutki in novimi znanji zapuščali kočo in odkorakali v noč in novim izzivom naproti.

 
SKUPAJ Z NAMI

Zahvaljujemo se našim dolgoletnim podpornikom, ki nam pomagajo na naši poti.

Zavarovalnica Triglav Elan Dacia
E-novičnik

Prijavite se na e-novičnik GRZS in prejemali boste aktualne novice in obvestila o naših aktivnostih.

112 - KLIC V SILI