Novice
Novica

29. 5. 2023

Razpis za nove gorske reševalce in inštruktorje gorskega reševanja GRZS

Po programih Gorski reševalec in gorski reševalec inštruktor se bo začelo usposabljanje kandidatov za naziv gorski reševalec GRZS in inštruktor gorskega reševanja GRZS.

Po programih Gorski reševalec in gorski reševalec inštruktor se bo začelo usposabljanje kandidatov za naziv gorski reševalec GRZS in inštruktor gorskega reševanja GRZS.

Predsedniki društev/načelniki postaj naj prijavijo kandidate za gorskega reševalca, ki izpolnjujejo pogoje do 31. 8. 2023, za gorskega reševalca inštruktorja pa do 12. 6. 2023.

V pisarno GRZS, na e-naslov gabrijela.vrbnjak@grzs.si, pošljite dokaze o nezgodnem zavarovanju, veljavno zdravniško potrdilo in poročilo o aktivnostih pripravnika v obdobju pripravništva. V kolikor je kandidat opravil že programe PZS za alpinista ali izpite za pripravnika (AO), priložite k prijavi potrdilo. V nasprotnem primeru načelniki z izjavo v prilogi potrjujete, da je bil pripravnik ustrezno usposobljen s strani društvenih inštruktorjev kot je predvideno v Programu GRZS - Program gorski reševalec oziroma programu Gorski reševalec inštruktor.

Za pridobitev naziva gorski reševalec pa je potrebno opraviti tudi izpit iz Prve pomoči. Če je kdo že opravil izpit iz 80-urnega tečaja prve pomoči GRZS, naj se izjava oziroma potrdilo priloži.

Na usklajevalnem seminarju je možno preverjanje psihofizičnih sposobnosti in sposobnost gibanja v zahtevnem svetu. V poštev pridejo smeri do IV. stopnje UIAA.

Usklajevalni tečaj iz letne tehnike reševanja za nove gorske reševalce in inštruktorje bodo predvidoma 23. in 24. septembra, izpit pa 7. in 8. oktobra, 2023. O lokaciji in točnih urah boste še obveščeni.

Udeleženci morajo na usposabljanjih uporabljati opremo, ki je določena z normativi GRZS (pasovi, čelade, tehnična oprema). Skupno tehnično opremo zagotovi KRT.

Janez Primožič, Predsednik Komisije za reševalno tehniko

 
SKUPAJ Z NAMI

Zahvaljujemo se našim dolgoletnim podpornikom, ki nam pomagajo na naši poti.

Zavarovalnica Triglav Elan Dacia
E-novičnik

Prijavite se na e-novičnik GRZS in prejemali boste aktualne novice in obvestila o naših aktivnostih.

112 - KLIC V SILI