Novice
Novica
Dogodki

16. 4. 2024 / GRS Jezersko

Memorial Luka in Rada Jezersko 2024

Gorske reševalke in gorski reševalci! Ker je bila letošnja zima tako katastrofalna, da nismo mogli v dolini izpeljati našega spominskega tekmovanja za Luka in Rada, smo se odločili, da se bomo naših reševalskih kolegov in prijateljev spomnili v soboto, 20. 4. 2024, pri Češki koči.

Po več kot dvajsetih letih bo tekmovanje potekalo v formatu RALLYja. Razlog več, da se ponovno srečamo, poklepetamo in obujamo spomine, kako smo to počeli v dobrih starih časih. Za mlajšo generacijo pa enkratna priložnost, da to okusijo v živo.

Dobrodošli na Jezerskem in v Češki koči!

KDAJ?

Sobota, 20. 4. 2024

KJE?

Češka koča

KAKO?

  1. Tekmuje se v formatu RALLY-a izključno v dvojicah. Tekmovalke in tekmovalci morajo biti stari vsaj 16 let.
  2. Rally sestavljajo naslednje enote:
  • obvezna pot (tura)
  • vzpon na čas (šprint),
  • spust na čas (veleslalom)
  1. Vrstni red štarta tekmovalnih preizkušenj se določi po vrstnem redu, v katerem se ekipe prijavijo sodniku na štartu posamezne preizkušnje.

  2. Pri vzponu na čas/šprintu je vsaka ekipa kaznovana z eno točko za vsako sekundo zaostanka za najhitrejšo ekipo.

  3. Pri tekmovanju v spustu/veleslalomu je vsaka ekipa kaznovana po sorazmernem sistemu, upoštevajoč povprečje zaostankov pri vzponu in pri spustu po naslednji formuli:

  4. Zmaga tista ekipa, ki zbere najmanj kazenskih točk.

  5. Časi tekmovalnih preizkušenj se merijo med časom odhoda prvega tekmovalca/tekmovalke in časom prihoda drugega/druge.

  6. Ves čas tekmovanja morata oba člana ekipe nositi številke na vidnih mestih in se ne smeta oddaljiti drug od drugega več kot 100 metrov.

  7. Tekmovalne kategorije:

    • ženske naveze: mladinke do vključno letnika 2004 članice od vključno letnika 2003
    • moške naveze; mladinci do vključno letnika 2004 člani od letnika 2003 do 1968 veterani letnik 1967 in starejši V primeru dvojic, ki so mešane po spolu in/ali starosti, dvojica nastopa v kategoriji z močnejšo konkurenco. Posebna priznanja prejmejo najboljše naveze gorskih reševalk in gorskih reševalcev.

PRIJAVE

Prijave preko www.prijavim.se sprejemamo do vključno četrtka, 18. 4. 2024. Naknadne prijave niso možne!

ŠTARTNINA

50 €/par, plačljiva prek portala prijavim.se samo v predprijavi do četrtka, 18. 4. 2024. Cena Vključuje organizaci- jo, spominsko nagrado, pogostitev in nagrade ob podelitvi. Mladinke in mladinci (do 2004) ne plačajo štartnine.

PROGRAM

8:00 do 9:00 dvig štartnih številk (Lovski dom) 9:15 štart (P Ravenska kočna) 13:00 kosilo (Lovski dom) 14:00 slovesna razglasitev rezultatov (Lovski dom)

POTEK PROGE

Štart je na parkirišču Ravenska kočna. Obvezni del poti, kjer se čas ne meri, bo potekal po markirani poti prek Štularjeve planine do Češke koče. V gozdu je pot kopna, na drugi polovici pa je na poti še sneg. Pred Mrzlo dolino začetek hoje s turnimi smučmi. Pri Češki koči je štart šprinta s približno 200 višinskimi metri vzpona. Štart veleslaloma pod Zgornjimi Ravnmi in proga do Češke koče, kjer se tekmovanje zaključi. Pri koči bo okrepčevalni- ca. Sledi sestop v dolino, kjer bo potem v Lovskem domu kosilo in slovesna razglasitev rezultatov.

OBVEZNA OPREMA

Tekmovalci/-ke morajo med tekmovanjem uporabljati naslednjo opremo:

  • turne smuči z vezmi (moški min. 160 cm, ženske min. 150 cm)
  • turnosmučarske čevlje
  • palice
  • kože za vzpenjanje (psi)
  • nahrbtnik
  • cepin
  • dereze
  • komplet prve pomoči
  • čelado UIAA ali CE
  • primerna oblačila glede na vremenske razmere
  • plazovno žolno

Vodstvo tekmovanja si pridružuje pravico do spremembe pravil, če se s tem omogoči večja varnost izvedbe. Ko se tekmovalec/-ka prijavi na tekmo, prevzame za sebe vso odgovornost za morebitne nezgode, do katerih lahko pride pred, med in po tekmovanju. Organizator za to ne odgovarja!

 
SKUPAJ Z NAMI

Zahvaljujemo se našim dolgoletnim podpornikom, ki nam pomagajo na naši poti.

Zavarovalnica Triglav Elan Dacia
E-novičnik

Prijavite se na e-novičnik GRZS in prejemali boste aktualne novice in obvestila o naših aktivnostih.

112 - KLIC V SILI