Novice
Novica

24. 5. 2023

Podcast: O zanimivih aktualnih vprašanjih v zvezi z obiskovanjem gora danes

V 5. epizodi podcasta Planinske zveze Slovenije, V steni, lahko poslušamo predsednika GRZS, Klemna Belharja in Matjaža Šerkezija, strokovnega sodelavca PZS, oba pa združujejo bogate izkušnje in aktivno delovanje pri gorskem reševanju. Pogovor vodi Miha Habjan. Peta epizoda podcasta Planinske zveze Slovenije, V steni, govori o »avanturah in iluzijah, o pomenu gora za človeka, o sistemskih pomanjkljivostih, predvsem pa o varnosti ali nevarnosti v gorah, o novih trendih človekovega udejstvovanja v gorah, tudi o anomalijah in neumnostih, še o marsičem«.

V 5. epizodi podcasta Planinske zveze Slovenije, V steni, lahko poslušamo predsednika GRZS, Klemna Belharja in Matjaža Šerkezija, strokovnega sodelavca PZS, oba pa združujejo bogate izkušnje in aktivno delovanje pri gorskem reševanju. Pogovor vodi Miha Habjan.

Peta epizoda podcasta Planinske zveze Slovenije, V steni, govori o »avanturah in iluzijah, o pomenu gora za človeka, o sistemskih pomanjkljivostih, predvsem pa o varnosti ali nevarnosti v gorah, o novih trendih človekovega udejstvovanja v gorah, tudi o anomalijah in neumnostih, še o marsičem«.

Pogovor si lahko poslušate tukaj: https://bit.ly/3OxQ7tc 

Teme, ki so se jih sogovorniki dotaknili v podcastu:

·         Zakaj so gore tako popularne?

·         Avanture v gorah in družbena omrežja.

·         Izobraževanje PZS in kako priti do širše množice ljudi.

·         Alpinistične šole, novodobni alpinisti.

·         Gorski vodniki, problematika.

·         Plačljivo gorsko reševanje in omejitve v gorah.

·         Kje in kako začeti s hojo v gore.

·         Priprave na poletno sezono.

Nekaj izsekov iz pogovora:

»Zdaj je moralna obveza biti športen, biti kul, zato moraš v hribe hodit, malce moraš teči, s kolesom se vozit in bolj je pomemben imidž, kot da to zares z veseljem počneš.«

»Na triatlonu ali gorskem teku lahko odstopiš, v gorah si tega ne moreš privoščiti. Odstop v hribih pogosto pomeni smrt.«

 
SKUPAJ Z NAMI

Zahvaljujemo se našim dolgoletnim podpornikom, ki nam pomagajo na naši poti.

Zavarovalnica Triglav Elan Dacia
E-novičnik

Prijavite se na e-novičnik GRZS in prejemali boste aktualne novice in obvestila o naših aktivnostih.

112 - KLIC V SILI