Novice
Novica
Reševalne akcije

16. 10. 2023 / GRS Tolmin

Avtor: Miljko Lesjak, GRS Tolmin

Reševanje kajakaša na reki Soči

Četrtek, 12.10.2023, točno opoldne se je oglasil pozivnik s tistim zoprnim piskajočim zvokom. Poškodba kajakaša pod Otono, tako je pisalo v sporočilu.

Za dva terenca se nas je hitro nabralo in 15 minut po pozivu smo iz Tolmina že dirkali proti Otoni. 

Prvi reševalec, ki je štartal iz Kobarida, je kmalu potrdil natančno lokacijo, tako da preostalim z reševalno opremo ni bilo težko najti poškodovanega kajakaša. Bolečine mladega Švicarja, ki jih je trpel ob izpahnjenem ramenu, smo z imobilizacijo kmalu zmanjšali, da je lažje počakal na prihod helikopterja z zdravnikom. Žal je bilo potrebno na helikoptersko ekipo malo počakati, saj je bila ob klicu že na reševanju na Bovškem.

Po zdravniški oskrbi in namestitvi izpahnjenega ramena nazaj na svoje mesto, ga je posadka helikopterja SV z elektromotornim vitlom potegnila v plovilo in prepeljala v bolnišnico na Jesenice. Klasično reševanje iz zelo težko dostopne struge reke Soče bi bilo zanj precej bolj naporno in tudi boleče. 

To je bilo letos že štiriinsedemdeseto reševanje in počasi se bližamo desetletnemu povprečju akcij na naši Postaji GRS - 80 na leto.

Postaja GRS Tolmin

Miljko Lesjak

 
SKUPAJ Z NAMI

Zahvaljujemo se našim dolgoletnim podpornikom, ki nam pomagajo na naši poti.

Zavarovalnica Triglav Elan Dacia
E-novičnik

Prijavite se na e-novičnik GRZS in prejemali boste aktualne novice in obvestila o naših aktivnostih.

112 - KLIC V SILI