Novice
Novica

28. 7. 2023

Gorska reševalna zveza Slovenije podpira Program Svit

Načelnik GRS postaje Tolmin, Metod Fon je kot predstavnik GRZS v okviru Festivala zdravja v Kobaridu podpisal svečano listino, s katero je Gorska reševalna zveza Slovenije postala podpornik Programa Svit.

Načelnik GRS postaje Tolmin gospod Metod Fon je v okviru Festivala zdravja v Kobaridu podpisal svečano listino, s katero je Gorska reševalna zveza Slovenije postala podpornik Programa Svit:

“Po pooblastilu predsednika Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS), gospoda Dolinarja, sem podpisal listino o podpori Programu Svit, za katerega se tudi v GRZS zelo zavzemamo, ker se zavedamo, da so ti programi, kakor so Svit, Dora, Zora, preventivni programi, ki jih lahko z zlatimi črkami zapišemo v naše delo in predvsem delo zavodov, ki te programe izvajajo.

Gorska reševalna zveza Slovenije je zveza društev gorske reševalne službe, v katerih gorski reševalci in gorske reševalke prostovoljno rešujejo in pomagajo ponesrečenim v gorah in drugih težko dostopnih terenih. Vsi gorski reševalci in reševalke so prostovoljci in na intervencije hitijo iz svojih služb, v času nedeljskega kosila, božične večerje, sredi noči oziroma z drugo besedo kadarkoli. Reševalne akcije so izredno zahtevne in tudi zelo stresne.

V Gorski reševalni zvezi Slovenije velik pomen namenjamo zdravju reševalcev, zato tudi podpiramo Program Svit, saj menimo, da je dobra in redna preventiva v današnjem času stresa, hitenja in velikih obremenitev edina pot k zgodnjemu odkrivanju raka, ki ga je danes vedno več. Podpiramo in z veseljem sodelujemo, ker je zdravje pomembno za vse nas in za vsakega posameznika posebej."

Predstavnik GRZS, Metod Fon, načelnik GRS Tolmin

 
SKUPAJ Z NAMI

Zahvaljujemo se našim dolgoletnim podpornikom, ki nam pomagajo na naši poti.

Zavarovalnica Triglav Elan Dacia
E-novičnik

Prijavite se na e-novičnik GRZS in prejemali boste aktualne novice in obvestila o naših aktivnostih.

112 - KLIC V SILI