Novice
Novica
Dogodki

9. 5. 2024

Obiskali so nas poslanci Odbora za obrambo Državnega zbora RS

Obiskali so nas poslanci Odbora za obrambo Državnega zbora RS, državni sekretar na MORS, Rudi Medved in generalni direktor URSZR, Leon Behin.

Včeraj, 8. 5. 2024, smo imeli priložnost predstaviti delovanje Gorske reševalne zveze Slovenije in vlogo GRZS v sistemu zaščite in reševanja poslancem Odbora za obrambo DZ RS. Izpostavili smo število intervencij, ki se iz leta v leto povečuje, lani smo posredovali 687-krat, v 295 primerih s helikopterjem. Ena izmed najdaljših intervencij je bila tista v času poplav, ki so prizadejale tudi prostore naših GRS Kamnik in GRS Koroške. V zadnjih dveh letih so se sicer sredstva povečala, kljub temu ostaja še kar nekaj odprtih vprašanj, ki smo jih naslovili tudi na včerajšnjem obisku.

Obisk smo nadaljevali z ogledom prostorov, tj. garaže, GRS Kranj s predsednikom GRS Kranj, Klemnom Jelićem ter pot nadaljevali v Mojstrano, kjer smo poslancem Odbora za obrambo, državnemu sekretarju na MORS in generalnemu direktorju URSZR skupaj z županjo Kranjske Gore, Henriko Zupan in predsednikom GRS Mojstrana, Iztokom Arnolom predstavili novogradnjo GRS Mojstrana. Dan smo zaključili z ogledom prikazne vaje GRS Mojstrana pred Planinskim muzejem v Mojstrani.

Poslanci so nam pozorno prisluhnili in nam zagotovili, da bodo pri reševanju naših izzivov pomagali tudi v Državnem zboru. Državni sekretar Rudi Medved sodelovanje MORS in URSZR z GRZS ocenjuje kot odlično. Posebej je izpostavil izjemno usposobljenost in profesionalnost gorskih reševalcev ter prostovoljstvo kot temelj našega delovanja. Veseli nas, da smo videni kot nacionalni zaklad.

 
SKUPAJ Z NAMI

Zahvaljujemo se našim dolgoletnim podpornikom, ki nam pomagajo na naši poti.

Zavarovalnica Triglav Elan Dacia
E-novičnik

Prijavite se na e-novičnik GRZS in prejemali boste aktualne novice in obvestila o naših aktivnostih.

112 - KLIC V SILI