Novice
Novica

26. 6. 2024

Razpis za nove gorske reševalce GRZS

Po programu Gorski reševalec se bo začelo usposabljanje kandidatov za naziv gorski reševalec GRZS.

Predsedniki društev/načelniki postaj naj prijavijo kandidate za gorskega reševalca, ki izpolnjujejo pogoje do 10. 9. 2024.

V pisarno GRZS, na e-naslov gabrijela.vrbnjak@grzs.si, pošljite dokaze o nezgodnem zavarovanju, veljavno zdravniško potrdilo in poročilo o aktivnostih pripravnika v obdobju pripravništva.

V kolikor je kandidat opravil že programe PZS za alpinista ali izpite za pripravnika (AO), priložite k prijavi potrdilo. V nasprotnem primeru načelniki z izjavo v prilogi potrjujete, da je bil pripravnik ustrezno usposobljen s strani društvenih inštruktorjev kot je predvideno v Programu GRZS - Program gorski reševalec.

Za pridobitev naziva gorski reševalec pa je potrebno opraviti tudi izpit iz Prve pomoči. Če je kdo že opravil izpit iz 80 – urnega tečaja prve pomoči GRZS, naj se izjava oziroma potrdilo priloži.

Na usklajevalnem seminarju je možno preverjanje psihofizičnih sposobnosti in sposobnost gibanja v zahtevnem svetu. V poštev pridejo smeri do IV. stopnje UIAA.

O lokaciji in točnih urah usposabljanj boste še obveščeni. Točen datum bo znan septembra 2024.

Udeleženci morajo na usposabljanjih uporabljati opremo, ki je določena z normativi GRZS (pasovi, čelade, tehnična oprema). Skupno tehnično opremo zagotovi KRT.

Janez Primožič, predsednik Komisije za reševalno tehniko

 
SKUPAJ Z NAMI

Zahvaljujemo se našim dolgoletnim podpornikom, ki nam pomagajo na naši poti.

Zavarovalnica Triglav Elan Dacia
E-novičnik

Prijavite se na e-novičnik GRZS in prejemali boste aktualne novice in obvestila o naših aktivnostih.

112 - KLIC V SILI