Novice
Novica
Reševalne akcije

26. 6. 2024 / GRS Tolmin

Avtor: Miljko Lesjak, GRS Tolmin

Nesreča s štirikolesnikom - GRS Tolmin

V nedeljo, 23.6.2024, se je nekaj po 18. uri zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena dva mlajša občana iz okolice Tolmina. S štirikolesnikom sta se počasi peljala po gozdni cesti iz planine Pretovč proti Zatolminu. Na zelo strmem betonskem odseku ceste sta se prevrnila pod cesto in se po kakšnih 70 m zaustavila v zelo strmem pobočju, štirikolesnik pa se je skotalil še kakšnih 50 m naprej. Pri padcu sta oba utrpela hude telesne poškodbe.

Na kraju nesreče smo posredovali tolminski gorski reševalci, gasilci in ekipa nujne medicinske pomoči. Oba poškodovana smo oskrbeli, imobilizirali in pripravili za transport v bolnišnico. Reševalci v dežurni ekipi GRS na Brniku in posadka helikopterja Letalske policijske enote so oba ponesrečenca z uporabo elektromotornega vitla potegnili v helikopter ter odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Samo reševanje je bilo za vse udeležence zelo nevarno. Za pripravo čistine za vitlanje v helikopter je bilo potrebno požagati drevo, kljub temu so se zaradi piša vetra pod helikopterjem lomile suhe veje na drevesih in padale med reševalce. Razen ene podplutbe pod očesom drugih poškodb na srečo ni bilo.

Gorski reševalci želimo poškodovanim čim hitrejše okrevanje.

GRS Tolmin, Miljko Lesjak

 
SKUPAJ Z NAMI

Zahvaljujemo se našim dolgoletnim podpornikom, ki nam pomagajo na naši poti.

Zavarovalnica Triglav Elan Dacia
E-novičnik

Prijavite se na e-novičnik GRZS in prejemali boste aktualne novice in obvestila o naših aktivnostih.

112 - KLIC V SILI