Novice
Novica

12. 6. 2024

Pred 27. leti se je na vaji helikopterskega reševanja na Okrešlju zgodila nesreča, v kateri je življenje izgubilo 5 naših prijateljev, gorskih reševalcev

Pred 27. leti, 10. 6. 1997, se je na vaji helikopterskega reševanja na Okrešlju, v ostenju Turske gore, zgodila nesreča, v kateri je življenje izgubilo 5 naših prijateljev, gorskih reševalcev: Mitja Brajnik, Luka Karničar, Jani Kokalj, Rado Markič in Boris Mlekuž. Letos je spominska slovesnost na kraju tragedije potekala 8. 6., v organizaciji Gorska reševalna služba Kranj. Mašo je daroval jezerski župnik, kulturni program so obogatili člani Šenturskega okteta. Hvala vsem, ki ste prišli in počastili spomin na preminule gorske reševalce.

Nesreča nad Okrešljem kot tudi druge nesreče, v katerih so življenje izgubili gorski reševalci, so dokaz za to, kako nevarno je lahko gorsko reševanje. Kljub temu smo reševalci vedno pripravljeni pomagati pomoči potrebnim in tako ob vsaki uri in vsakem vremenu odhiteti na pomoč.

Brez sodelovanja in brezpogojnega zaupanja moštva ni izpeljana nobena reševalna akcija, zato nas povezujejo posebne vezi tovarištva, prijateljstva, pripadnosti.

Povezuje pa nas tudi ohranjanje spomina na naše prijatelje, to nam budi pripadnost in nam pomaga, da se zavedamo, da moramo biti vsak dan boljši, previdnejši.

Dragi Mitja, Luka, Rado, Jani in Boris, ne samo vsako leto na dan nesreče, pač pa vsak dan in vsak trenutek ste v naših srcih, v naših mislih, z nami na reševalnih akcijah, usposabljanjih in vsem, kar počnemo.

foto: Irena Mušič Habjan

 
Skupaj z nami

Zahvaljujemo se našim dolgoletnim podpornikom, ki nam pomagajo na naši poti.

Zavarovalnica Triglav Elan Dacia
E-novičnik

Prijavite se na e-novičnik GRZS in prejemali boste aktualne novice in obvestila o naših aktivnostih.

112 - KLIC V SILI