Varstvo osebnih podatkov

Ta izjava o varstvu podatkov velja samo za spletno stran www.grzs.si in z njo povezane podstrani in strani na poddomenah grzs.si, ne pa tudi za spletne strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe.

Nameni obdelave osebnih podatkov

Obdelava osebnih podatkov pomeni vsako dejanje ali niz dejanj, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki ali nizi osebnih podatkov z avtomatiziranimi sredstvi ali brez njih, kot je zbiranje, beleženje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporaba, razkritje s posredovanjem, razširjanje ali drugačno omogočanje dostopa, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uničenje. Obdelava je lahko ročna ali avtomatizirana.

Uporaba sistemov in orodij in s tem povezana obdelava podatkov uporabnikom pod starostno mejo 15 let nista dovoljeni brez odobritve staršev/skrbnikov. Če bi kljub temu prišlo do takšne obdelave podatkov, jo bomo ustavili takoj, ko izvemo zanjo.

Privolitev v obdelavo osebnih podatkov

V določenih primerih vas zaprošamo za podajo privolitev v obdelavo vaših osebnih podatkov za namen analitike in elektronskega obveščanja. V teh primerih obdelava osebnih podatkov poteka v okviru z vašo izjavo dopuščenega obsega osebnih podatkov, namena in dogovorjenih kanalov obveščanja, vse do preklica takšne privolitve.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Osebne podatke obdelujemo samo v skladu z veljavnimi določili glede varstva podatkov. Ko si z nami dopisujete ali na naši spletni strani izpolnite obrazec s podatki, se strinjate, da se podatki, ki jih navedete v posameznem obrazcu, obdelujejo za spodaj opisane namene.

Prijava na e-novice

S prijavo na e-novice se strinjate z obdelavo vaših osebnih podatkov, navedenih ob prijavi, z namenom pošiljanja informacij o dogodkih, novicah ali drugih dejavnostih GRZS. Podatki, ki se navedejo pri vsaki prijavi, se uporabijo samo za pošiljanje e-novic. Za pošiljanje e-novic uporabljamo e-poštni naslov, ki ga navedete, in v nadaljevanju potrebujemo vašo potrditev, da se kot lastnik e-poštnega naslova strinjate s prejemanjem (t. i. dvojna privolitev). Prejemanje e-novic lahko kadar koli prekličete prek za to predvidene možnosti odjave v e-novicah ali e-poštnega naslova info@grzs.si.

Obisk spletnega mesta

Ko obiščete našo spletno stran, so nekateri vaši osebni podatki tehnično samodejno zajeti na podlagi piškotkov z namenom analitične obdelave podatkov za izboljšanje vsebin in funkcionalnosti spletnega mesta. Piškotke lahko sam shranjuje, omejuje ali onemogoči. O piškotkih se lahko podrobneje seznanite na naši strani o Piškotkih.

Pravice posameznikov

Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave osebnih podatkov lahko:

  • zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov in pridobi informacije v skladu s členom 15 GDPR,
  • zahtevate dopolnitev ali popravek svojih osebnih podatkov, če so ti nepopolni ali netočni,
  • zahtevate blokiranje oziroma omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov (»pravica do pozabe«),
  • ugovarjate obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter
  • zahtevate prenos podatkov.

Dane privolitve lahko v obdelavo osebnih podatkov (za enega ali več določenih namenov) s pisno zahtevo kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekličete. Prav tako lahko na enak način izrazite svojo voljo glede kanalov, po katerih poteka obveščanje. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Te pravice lahko uveljavljate neposredno z obvestilom na e-poštni naslov info@grzs.si.

Hramba osebnih podatkov

Osebne podatke bomo obdelovali le v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja, če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa za namen, za katerega je bila privolitev dana, in le do preklica.

Osebne podatke hranimo do izpolnitve namena, za katerega so bili zbrani oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov.

Kontaktni podatki upravljavca osebnih podatkov

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z našo politiko zasebnosti ali obdelavo vaših osebnih podatkov, nam lahko pišete na naslov GRZS, Bleiweisova cesta 34, 4000 Kranj, nam pošljete mail na info@grzs.si, ali nas pokličete na 04 238 27 27. Na podlagi vaše zahteve vas bomo obvestili pisno in v skladu s predpisi.

Naslov: GRZS, Bleiweisova cesta 34, 4000 Kranj
Telefonska številka: 04 238 27 27
E-mail naslov: info@grzs.si

V primeru nesreče takoj pokličite 112.

112 - KLIC V SILI
Na ozemlju Avstrije pokličite 140 ali 112.
Na ozemlju Italije pokličite 118 ali 112.
Na ozemlju Hrvaške 118 ali 112.
Na ozemlju Madžarske pokličite 118 ali 112.

SKUPAJ Z NAMI

Zahvaljujemo se našim dolgoletnim podpornikom, ki nam pomagajo na naši poti.

Zavarovalnica Triglav Elan Dacia
E-novičnik

Prijavite se na e-novičnik GRZS in prejemali boste aktualne novice in obvestila o naših aktivnostih.

112 - KLIC V SILI