Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Katarina Janjič, ponedeljek, 1. junij 2020, ogledov: 7745

Letna vaja GRS Radovljica – reševanje padalca

Četrtek, 28. 5. 2020 - zaradi stanja, v kakršnem smo se znašli v začetku tega leta, so se nam priprave in vaje zamaknile pozno v maj. Zadnjo vajo smo jo opravili v četrtek, 28. 5. v dolini Završnice.
Po scenariju smo prejeli klic iz centra, da je padalec zasilno pristal nad dolino Završnice in ostal med krošnjami dreves. Poslal je koordinate.
Pridobili smo koordinate in preko njih ugotovili lokacijo in pot, po kateri bomo prišli do padalca. Ko smo prišli do njega, smo opazili, da je obstal med dvema drevesoma. Tvorili smo skupine za plezanje, varovanje, sestavljanje nosil in tako je vaja stekla. Padalec je bil hitro na tleh in že v nosilih TSL, pripravljen za spust. Po strmem terenu smo ga spustili do Završniškega jezera, pri štafetnem spustu pa so nam izdelavo sidrišč lajšala bukova drevesa.
Reševalci so na vaji delali učinkovito in usklajeno, zato je vaja potekala tekoče. Za pripravo vaje je bilo potrebno kar nekaj časa in organizacije, za kar se zahvaljujemo tudi reševalcema iz GRS Jesenice.

NiK Hlede, GRS Radovljica

Fotogalerija

Letna vaja GRS Radovljica – reševanje padalca 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020