Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Katarina Janjič, sreda, 29. april 2020, ogledov: 11755

Postaja GRS Tolmin - reševanje dveh poškodovanih planincev

Lep in topel praznični 27. april - Dan upora proti okupatorju, so nekateri izkoristili tudi za sprostitev v naravi. Manjša skupinica planincev se je tega dne odpravila po nemarkirani poti od Putriha proti Idrijski Beli. Na izpostavljenem in krušljivem prehodu iz grape se je planinki odlomila korenina, za katero se je prijela. Skupaj s prijateljem, ki jo je skušal zadržati, sta zdrsnila s poti in padla čez skale kakšnih 10 - 12 m globoko v grapo. Pri padcu sta se oba hudo telesno poškodovala.
Prvo pomoč sta jima takoj nudila prijatelja v skupini. Prijateljica je poklicala na 112 in zaprosila za reševanje, nato pa počakala pri poškodovanih, prijatelj pa je sestopil do ceste in usmeril reševalce proti ponesrečenim. Brez te pomoči bi kraj nesreče le stežka našli.
Na kraju smo posredovali gorski reševalci Postaje GRS Tolmin, gasilci PGD Idrija in zdravstvena ekipa NMP ZD Idrija. Za pomoč pri reševanju smo zaprosili tudi posadko helikopterja Slovenske vojske, ki je na kraj pripeljala dežurno ekipo HNMP na Brniku in letalca reševalca.
Oba poškodovana smo pregledali, oskrbeli in imobilizirali poškodbe. Posadka helikopterja ju je z elektromotornim vitlom dvignila v plovilo, nato pa prepeljala v UKC Ljubljana na zdravljenje.

Miljko Lesjak

Fotogalerija

Postaja GRS Tolmin - reševanje dveh poškodovanih planincev 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020