Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Katarina Janjič, sreda, 29. april 2020, ogledov: 11575

Iskalna akcija Mežakla 7. in 22.4.

Vodniki reševalnih psov GRZS, reševalci DGRS Mojstrana in Kranjska gora smo sodelovali na iskalni akciji od 22.februarja pogrešanega moškega iz Jesenic.
V začetku aprila je mimoidoči naletel na vozilo pogrešanega, katero se je pokazalo izpod snega in s to najdbo je Policija dobila izhodišče za organiziranje iskalne akcije v širšem obsegu. Sedmega aprila smo, kljub še kar debeli snežni odeji s psi pregledali širšo okolico avtomobila, mojstranški reševalci dostopne poti iz doline proti Jerebikovcu in kranjskogorski reševalci s pomočjo drona prepadna pobočja proti Mojstrani in Radovni. Ker pogrešanega nismo našli, je bila odločitev Policije, da se z nadaljevanjem počaka, da sneg skopni in takrat še enkrat pregleda širše območje s številčnejšim moštvom.
Dvaindvajsetega aprila se je intervencija nadaljevala, 10 vodnikov reševalnih psov GRZS je pregledalo blizu 120 Ha območij na Mežakli, kjer bi po podatkih, ki jih je pridobila Policija, pogrešani lahko bil. Hkrati so mojstranški reševalci pregledali še enkrat vse poti proti Jerebikovcu in dostopna pobočja proti Mojstrani in Radovni, kranjskogorski z dronom pa nedostopna pobočja v istih smereh. Pri iskanju so sodelovali tudi policisti gorske enote, policista z velikim policijskim dronom, vodniki psov Policije, na pomoč nam je pa za kratek čas priskočil še helikopter SV, kateri je ravno dostavil ponesrečenca iz druge nesreče v Bolnico Jesenice.Žal nam, kljub vsemu trudu udeleženih in res velikem pregledanem območju, pogrešanega ni uspelo najti.

Grega Brajnik

Fotogalerija

Iskalna akcija Mežakla 7. in 22.4. 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020