Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Katarina Janjič, ponedeljek, 27. januar 2020, ogledov: 5305

Občni zbor reševalcev Postaje GRS Tolmin

Januar je ponavadi mesec, ko se reševalci Postaje GRS Tolmin srečamo in napravimo obračun preteklega leta. Letos ni bilo nič drugače in 24.1.2020 smo se zbrali v okrepčevalnici Tolminska korita v Zatolminu.
Točke dnevnega reda občnega zbora so bile klasične. Poročila načelnika, vodje inštruktorjev, gospodarja, računovodkinje in nadzornega odbora so bila prebrana in sprejeta brez pripomb ali razprave. Za leto 2020 je bil sprejet nov plan dela, izobraževanja pa tudi okvirni finančni plan. Na žalost tistega bistvenega reševalnega dela ne moremo planirati sami in zato se nam iz leta v leto povečuje.

Pod zadnjo točko so bile reševalcem predlagane spremembe v vodstvu postaje. Po 19. letih uspešnega vodenja postaje je Žarko Trušnovec funkcijo načelnika predal v roke Metku Fonu. Kot prvi namestnik - operativni vodja, mu bo ob strani stal Simon Čopi, vodenje inštruktorjev in izobraževanja pa je prevzel Iztok Rutar. Zamenjavo v vodstvu so prisotni sprejeli brez pripomb. Žarku so se zahvalili za njegovo dolgoletno in dobro opravljeno delo, Metku pa zaželeli uspešno nadaljevanje.

Zbor reševalcev so s svojo prisotnostjo počastili tudi povabljeni gostje. Kar 20 se jih je odzvalo povabilu na občni zbor, med njimi predsednik GRZS Janez Rozman, ki je predstavil tudi novo strokovno sodelavko Katarino Janjič, župan občine Tolmin Uroš Brežan, vodja ReCO Nova Gorica Lučana Trampuž,poveljnika štabov in referenti za CZ občin Ajdovščina in Tolmin, reševalci DGRS Bohinj, predstavnik enote HRI MoNG, predstavniki PD Tolmin in novinarjev. Že nekaj let let zapored pa občni zbor počastijo tudi naši prijatelji reševalci iz Konjica in Mostarja v BiH. Skratka vsi tisti s katerimi vsa leta neumorno sodelujemo in si pri tem pomagamo. Vsak je s svojimi besedami opisal sodelovanje, težave in tudi želje, kako to sodelovanje nadaljevati tudi v prihodnje.

Po večerji se je druženje nadaljevalo v sproščenem in hudomušnem vzdušju. Nadebudni pevski zbor "mladih" reševalcev je odhajajočemu načelniku Žaretu zapel dve znani pesmi s prirejenim in nadvse originalnim besedilom, zatem pa še zaplesal prizor iz Labodjega jezera ter iz prisotnih izvabil salve smeha. Da bi lažje obudil spomine na leta, ki jih je preživel kot reševalec letalec v helikopterski ekipi in hkrati pokrpal sive lise poznavanja postajnega območja, smo mu podarili polet s športnim letalom nad celotnim postajnim območjem.

Za nadaljevanje živahnega in veselega večera so tja do poznih ur že po tradiciji poskrbeli naši zamejski prijatelji "Kraški ovčarji", ki so na plesišče zvabili prisotne in jih dodobra razgibali.

Miljko Lesjak
GRS Tolmin

Fotogalerija

Občni zbor reševalcev Postaje GRS Tolmin 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020