Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Irena Habjan Mušič, ponedeljek, 3. september 2018, ogledov: 13451

Akcija Očistimo naše gore

Pod okriljem Zavarovalnice Triglav je potekala 28. in 29. avgusta 2018 tradicionalna čistilna akcija Očistimo naše gore. Tokrat je bil na vrsti Triglav - okolica Doma na Kredarici, konta pod Domom in triglavski ledenik.
Zaradi zahtevnosti terena so organizatorji zaprosili za pomoč tudi člane Gorske reševalne zveze Slovenije. Ena ekipa se je podala na greben med Malim Triglavom in Triglavom, da bi očistila melišče pod njim. Za dostop do melišče so morali uporabiti vrvno tehniko. Kaj dosti odpadkov niso nabrali, so pa prinesli do zbirališča nekaj kosov jeklenic, ki so ostali na gori po popravilu poti.
Druga skupina je odšla do Kugyjeve police in pregledala okolico ledenika. Tudi tu niso našli kaj dosti odpadkov, le nekaj konzerv še iz časov, ko si pojedel na vrhu mesni doručak in zabrisal konzervo čez steno. 
Na splošno lahko rečemo, da se je ravnanje obiskovalcev gora z odpadki korenito spremenilo in skoraj vsi (izjeme bodo pa vedno) upoštevajo tisto - Odnesimo smeti v dolino.

Na akciji je sodelovalo okoli 40 prostovoljcev in zbrali so okoli 400 kilogramov smeti, ki jih je helikopter Slovenske vojske odpeljal v dolino.
Še kar nekaj dela pa ostaja v konti pod Kredarico, kamor se je vrsto let metalo vse, v kar je bila zapakirana hrana in pijača.

Besedilo: Jani Bele
Foto: Bojan Gogala, TNP

Fotogalerija

Avtor/ica: Bojan Gogala, TNP

Akcija Očistimo naše gore 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020