Medijsko središče

7. 8. 2023

Gorski reševalci GRS Škofja Loka, skupaj z gasilci in združeno GRZS - HNMP ekipo s helikopterjem Slovenske vojske nosečnico rešili iz neprehodnega terena in jo prepeljali v porodnišnico Ljubljana

Tudi v soboto, 5. 8. so gorski reševalci že od jutra na terenu. Ekipe gorskih reševalcev s posadkami helikopterjev Slovenske vojske in Policije evakuirajo ljudi iz najbolj ogroženih področij in na območja dostavljajo pakete s pomočjo v neurjih prizadetim prebivalcem.

Najlepša zgodba pa prihaja iz naselja Sv. Barbara, v Občini Škofja Loka, kjer so se gorska reševalca GRS Škofja Loka in gasilec čez neprehoden teren uspešno prebili do nosečnice in jo skupaj z združeno ekipo GRZS - HNMP in helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v Ljubljansko porodnišnico.

Tudi danes pa so gorski reševalci posredovali pri številnih intervencijah: GRS Ljubljana je na pomoč priskočila občanu, ki si je v gozdu poškodoval nogo, GRS Radovljica je zavarovala pešpoti on Završnici, GRS Škofja Loka pa je na intervenciji v lokalnem območju in pomaga pri evakuaciji prebivalcev iz najbolj ogroženih območij.

Vir foto: GRZS in Slovenska vojska

Ker smo gorski reševalci zaradi izrednih razmer zelo vpeti v reševanje na kritičnih območjih v državi, vljudno še enkrat prosimo vse, ki vam je narava prizanesla, da dokler trajajo izredne razmere ne zahajate v gore, ne zahajate v hribe in druge težko dostopne terene, da v primeru nesreče dodatno ne obremenjujete reševalnih ekip na terenu.

 
SKUPAJ Z NAMI

Zahvaljujemo se našim dolgoletnim podpornikom, ki nam pomagajo na naši poti.

Zavarovalnica Triglav Elan Dacia
E-novičnik

Prijavite se na e-novičnik GRZS in prejemali boste aktualne novice in obvestila o naših aktivnostih.

112 - KLIC V SILI