Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
REŠEVALNE AKCIJE    

Objavil/a: , torek, 8. julij 2014, ogledov: 5378

Reševanje jadralnega padalca na Kobali

GRS Tolmin: Ko nas pokličejo z vzletišča jadralnih padalcev na Kobali, potem gre navadno za resno in nujno posredovanje. Padci na vzletišču se praviloma končajo s hudimi poškodbami in tako nekako je bilo tudi tokrat. Takoj po vzletu je padalcu zaprlo del padala in sledil je padec na pobočje tik pod vzletiščem. Bolečine v predelu hrbtenice so bile razlog, da so prijatelji takoj poklicali na 112 in zaprosili za pomoč.

Klicu iz ReCO Nova Gorica smo se Tolminski gorski reševalci takoj odzvali. S terenskim vozilom in vso potrebno opremo smo se tokrat v družbi ekipe NMP ZD Tolmin odpeljali proti mestu nesreče. Za pomoč smo zaprosili tudi dežurno ekipo GRS na Brniku, ki je bila tokrat še hitrejša kot ponavadi. Na Kobalo so s helikopterjem Slovenske vojske prileteli naravnost iz Bohinja, kjer so reševali poškodovanega planinca.

20140708_grzs_grs_tolmin_intervencija_padalec_kobla_002

Poškodovanega padalca smo na kraju nesreče oskrbeli in ga imobilizirali na zajemalna nosila. V reševalni vreči ga je posadka z elektromotornim vitlom dvignila v helikopter in odpeljala v Ljubljano. Uro in pol po padcu je že bil v oskrbi zdravniške ekipe iz Kliničnega centra .

Pretekli vikend, ko se je na Soča Outdoor festivalu v Tolminu in Kobaridu sprostilo veliko adrenalina, je lahko minil brez poškodb. "Mirni" začetek novega tedna pa se temu na žalost ni mogel izogniti.

Besedilo in fotografije: Miljko Lesjak, GRS Tolmin

 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med akcijami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje akcije

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020