Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 681 - 691 od 691 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35 
1. 7. 2013, Kongres MoReSCE na Kopaoniku
  V času od 27. do 29. junija je na Kopaoniku potekal prvi mednarodni kongres smučarskih centrov Centralne Evrope - MoReSCE (Mountain Resorts Summit Central Europe). V okviru panela namenjenega varnosti v gorah in na smučiščih so se predstavile reševalne službe iz Slovenije, Hrvaške in Srbije.
1. 7. 2013, Seminar IGRZS - Tamar 2013
  Enkrat letno se inštruktorji GRZS dobimo na delovnem srečanju, kjer izmenjamo mnenja, pregledamo novosti ali posamezne dele specialnih veščin. Tokrat smo se zbrali v Tamarju, kjer imamo že dve desetletji urejen odličen stenski poligon.
17. 6. 2013, Kamniški gorski reševalci še bolje pripravljeni na sezono
  Pred glavno poletno planinsko sezono je v soboto, 8. junija 2013 je DGRS Kamnik izvedlo, vajo iz stenskega reševanja na Mali planini v steni pod Curlo. Na vaji so sodelovali tudi reševalci iz GRS Koroške (prej Prevalje), Ljubljane in Zadra.
17. 6. 2013, Dan GRZS - 2013
  Zakorakali smo v novo stoletje. Ja, 101. obletnica ustanovitve gorske reševalne službe je bila te dni.Proslavili smo jo na malo manj pompozen način, kot lani, ko je bila okrogla obletnica. Lahko bi dejal, da celo malce delavno.
17. 6. 2013, GRS Jesenice – vaja poletne tehnike reševanja
  Nedelja 16. 6. 2013 ostenje nad Vršičem. Pregledna vaja društva iz letne tehnike reševanja.
17. 6. 2013, Dan reševalcev 2013
  V soboto, 15. 6. 2013 je Društvo GRS Tržič pri nekdanji karavli na Virnikovi planini nad Jezerskim, pripravilo letošnji dan reševalcev. Srečanje je bilo bo organizirano z namenom druženja gorskih reševalcev in predstavitve objekta, ki ga je Ministrstvo za obrambo dalo v upravljanje GRZS.
13. 6. 2013, Vaja GRS Tolmin iz poletne tehnike reševanja
  Tolminski gorski reševalci že vrsto let pred začetkom poletne sezone opravimo potrebna usposabljanja. Vajo reševanja padalcev z dreves smo opravili že konec aprila,  v tem tednu pa smo se usposabljali še iz letne tehnike reševanja. Da bi se vaje lahko udeležilo čim več reševalcev, jo vedno opravimo v dveh različnih terminih. V soboto,1.6.2013 smo bili v plezališču na Čiginju pri Tolminu, v nedeljo, 9.6.2013 pa je vaja potekala v steni Čavna nad Ajdovščino.
12. 6. 2013, Preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči
  V Starem trgu pri Ložu je bilo v soboto, 8.6.2013, regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči, v katerem smo kot ekipa tekmovali tudi člani GRS Ljubljana, Skupina Postojna.  Na povabilo Občine Postojna smo se tako že četrtič pomerili z drugimi ekipami prve pomoči, med katerimi so člani Rdečega križa, Civilne zaščite in gasilskih društev.

12. 6. 2013, Spominska slovesnost na Okrešlju
  V soboto, 8. 6. 2013, je v organizaciji naše postaje potekala žalna komemoracija v spomin petim reševalcem, ki so preminuli v tragični nesreči pred šestnajstimi leti na Turski gori nad Okrešljem.
12. 6. 2013, Letna vaja GRS Kranj 2013
  Prvo junijsko soboto smo imeli reševalci GRS Kranj usposabljanje v letni tehniki reševanja in transporta v zahtevnem terenu. Vaja je potekala v tesni dolini Bistrice nad plezališčem Preddvor s predpostavko, da sta pomoč potrebovala pohodnika, ki sta se zaplezala v strmem svetu, pri tem pa je eden zdrsnil v kanjon in se poškodoval. Sporočila sta približne GPS koordinate lokacije, ker so pogoji za sprejem signala slabi.
7. 6. 2012, Knjiga Reševanje v gorah
  Ob stoti obletnici ustanovitve slovenske gorske reševalne službe bo v tem tednu izšla knjiga Reševanje v gorah - Sto let organiziranega gorskega reševanja v Sloveniji. Ljubitelji planinstva in še zlasti planinske literature se je že veselimo, saj naj bi knjiga prva v takem obsegu in tako celovito predstavila zgodovino gorskega reševanja v slovenskih gorah. Pred izidom knjige smo se o njej pogovarjali z njenim glavnim urednikom, ki je tudi odgovorni urednik Planinskega vestnika in nekdanji piarovec GRZS, Vladimirjem Habjanom in enim od sourednikov knjige, dolgoletnim članom komisije za vzgojo in tehniko reševanja GRZS Pavlom Omanom. Ker gre za častitljiv jubilej naše reševalne službe, bo verjetno tokratna knjiga, peti zbornik o gorski reševalni službi, nekoliko drugačna od svojih predhodnikov.
Stran  <<   <   31   32   33   34   35 
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2019