Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Prikazano: 401 - 420 od 748 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
23. 1. 2016, Črna preroka s tarot kartami. Se motita?!
  Imate "super truper fancy cool" pametni telefon in na njem znate telefonirati, poslati "mesiđ" in "lajkati" na "fejstbuku". In potem se en dan znajdete v situaciji iz katere na najdete izhoda. Pokličete 112, ki vas poveže z gorskimi reševalci. Sledi vprašanje: "Kje pa ste? Kakšen telefon pa imate? Odlično, nam lahko pošljete koordinate?" Trenutek tišine, panika. Tega pa nisem še nikoli naredil, kaj pa sedaj ...
23. 1. 2016, Nesreča v Sovatni
  Mojstrana, 22. januarja.Nekaj po četrti petkovi jutranji uri so zabrneli pozivniki gorskih reševalcev postaje Mojstrana. Zabeležili so sporočilo o gorniški nesreči. Center za obveščanje iz Kranja je sporočal o nezgodi enega izmed naveze dveh alpinistov, ki sta se v temnem jutru vračala proti dolini Vrat. Zgodilo se je na področju Sovatne, znane in velikokrat uporabljene poti za sestopanje v dolino Vrat.
22. 1. 2016, Planinska in gorska reševalna zveza ter Policija skupaj za večjo varnost obiskovalcev gora
  Generalni direktor Policije Marjan Fank ter predsednika Planinske zveze Slovenije (PZS) in Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) Bojan Rotovnik in Igor Potočnik so v četrtek, 21. januarja 2016, na Igu podpisali letni načrt sodelovanja ter si tako postavili skupne cilje za letošnje leto s poudarkom na nadgradnji sodelovanja na preventivnem področju.
19. 1. 2016, Razpis za Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah
  Društvo gorska reševalna služba Kamnik, organizira Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah, ki bo potekal 5. in 6. februarja 2016 na Veliki planini.

Zbor udeležencev bo v petek, 5. 2. 2016, ob 17. uri v Domžalskem domu na Mali planini.
Zaradi omejenih možnosti nastanitve, se tečaja lahko udeleži največ petindvajset (25) oseb.

Prenočišče in prehrana bosta zagotovljena v Domžalskem domu na Mali planini.

18. 1. 2016, V vzorno in dobro izpeljani akciji z Velike planine varno prepeljani vsi obiskovalci
  Kamnik.info: Rutinirana akcija, ki formalno sodi med reševalne akcije, je potekala tekoče in brez posebnosti, z Velike planine pa je bilo skupaj prepeljanih 64 oseb ...

Kot zelo resen problem se je znova izkazal problem težavne komunikacije, na kar gorski reševalci opozarjajo že dlje časa ...

Pogrešana oseba, lekcija za slabo opremljene hribovce, sodelovanje služb GRS Kamnik, gasilci PGD Kamnik in Kamniška Bistrica ter policisti ...
12. 1. 2016, Reševalni psi na Brniku
  Vreme, najpomembnejša postranska stvar na svetu. Ker nam ga je vreme decembra zagodlo, smo danes nadoknadili zamujeno in nadaljevali z uspsabljanjem vodnikov reševalnih psov GRZS za delo s helikopterjem.
11. 1. 2016, Patruljni tek - Pokljuka 2016
  Dvojna zmaga jezerskih gorskih reševalcev v kategoriji moških ekip Civilne zaščite na tradicionalnem patruljnem teku pripadnikov Slovenske vojske, Policije in Civilne zaščite, ki je bilo v soboto, 9.1.2016, na biatlonskem centru na Pokljuki.
6. 1. 2016, Dnevi varstva pred snežnimi plazovi
  Komisija za reševanje iz plazov Gorske reševalne zveze Slovenije, organizira tradicionalne Dneve varstva pred snežnimi plazovi, ki bodo ptekali 23. in 24. januarja 2016 v Vadbenem centru SV na Pokljuki.
3. 1. 2016, Grega Miklavc (1974 - 2016)
  Obveščamo vas, da se je dne 2. 1. 2016 na Raduhi smrtno ponesrečil član Gorske reševalne službe Koroške Grega Miklavc.

Pogreb bo v četrtek, 7. 1. 2016, ob 13. uri na pokopališču Mirje v Mežici. 

Hudo nam je, vsem, ki smo. Taki kot si ti. Nisi bil, nisi stopil v preteklost, čeprav si odšel s tuzemskega vsakdana. Še vedno si. Naš! Posebno trden člen naveze teh, ki verjamemo, da je ni tako majhne kapljice, da se zaradi nje ne bi povečal ocean. Vsak izmed nas je kapljica človeštva in s svojim predanim, svojevrstnim ter sočutja polnim vsakdanom si nudil močno roko, trdno dlan ter pošteno besedo. Več kot le kapljica. 

24. 12. 2015, Dan z gorskimi reševalci in Dacio Duster
  Jutro je grizlo z mrazom vse do drobovja. Vendar je obetalo več, kot smo slutili. Usodno srečanje, ki te tako zapečati, da se domov vrneš spremenjen. Plemenita druščina ...

V Sloveniji sistem za zaščito in reševanje sloni na prostovoljstvu. To je zelo dobro. Drugače gledaš na vse skupaj. Si za to ali pa nisi. Ni tega, da moraš, ampak si želiš.

Igor Potočnik, predsednik GRZS
23. 12. 2015, Trenutki in spomini, želje in hrepenenja, sončni zahodi in jutranja prebujanja ...
  Gorski reševalci vam ob vseh teh trenutkih želimo, da "pijete" življenje in užijete lepote gora. Ob vsem skupaj pa poskrbite tudi za svojo varnost.

Srečno in mirno v prihajajočem letu 2016.
15. 12. 2015, Letos se je s strehe Pediatrične klinike spustilo sedem Božičkov
  15. decembra je Hitradio Center v sodelovanju z UKC Ljubljana in Gorsko reševalno zvezo Slovenije pripravil nepozabno presenečenje vsem otrokom, ki se zdravijo v Pediatrični kliniki, v Ljubljani. Ob 13. uri, se je s strehe Pediatrične klinike, hkrati spustilo sedem Božičkov, ki so izvajali skoraj akrobatske norčije na vrveh in zabavali otroke.
15. 12. 2015, GRS Rateče - vabilo in voščilo
  Leto je naokoli in zopet prihajajo prazniki namenjeni družini, prijateljem...
Prav je, da se spomnimo vsega dobrega v odhajajočem zazrti v prihajajoče leto 2016.

14. 12. 2015, Srednja Rateška Ponca -reševanje GRS Rateče
  Planinec si je za cilj tega dne izbral Jalovec in celoten greben od Kotovega sedla do Srednje Rateške Ponce. Ja,  čuden je tale december.
12. 12. 2015, Huda delovna nesreča pri spravilu lesa v Kamniški Bistrici
  V popoldanskih urah je v Kamniški Bistrici prišlo do hude delovne nesreče pri spravilu lesa, saj je drevo tako hudo poškodovalo gozdnega delavca, da so ga morali reševalci celo oživljati.
10. 12. 2015, Razpis- Tečaj varstva pred snežnimi plazovi, 9.1.2016
  GRS Tržič organizira Tečaj varstva pred snežnimi plazovi v obliki predavanj in vaj na terenu.
Enodnevni tečaj je namenjen planincem, turnim smučarjem, alpinistom, občasnim ali rednim obiskovalcem gora v zimskem obdobju...
Spoznajte nevarnosti snežnih plazov, naučite se ustrezno uporabljati zaščitno opremo, preizkusite iskanje zasutih s pomočjo plazovnih žoln, spoznajte ustrezno ukrepanje v primeru nesreče v snežnem plazu,...

Razpis - Informacije => 

10. 12. 2015, 45. tradicionalnega tekmovanja Slovenske vojske, Policije in Civilne zaščite v patruljnem teku na smučeh
  45. tradicionalno tekmovanje SV, Policije in Civilne zaščite v patruljnem teku na smučeh se izvaja s ciljem preverjanja bojne pripravljenosti, vzdržljivosti in strelske usposobljenosti pripadnikov SV in Policije v zimskih razmerah.

Tekmovanje bo potekalo v soboto 9.januarja 2016 ob 9:30 uri na Pokljuki - Rudno polje.
10. 12. 2015, Anketa - Snežni plaz
  Dragi obiskovalci gora - pred vami je ANKETA - SNEŽNI PLAZ, ki je na voljo vsem, ki se boste ali ste se že (v tej zimi) srečali s snežnim plazom. Posredovanje reševalne službe ni bilo potrebno zato o tem dogodku nimamo nikakršnih podatkov, na osnovi katerih bi vsi, ki se ukvarjamo z izobraževanjem ali reševanjem lahko izboljšali naše delo.

9. 12. 2015, Pred mednarodnim dnevom gora PZS in GRZS o varnejšem obiskovanju gora pozimi
  Pred začetkom zimske planinske sezone sta Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS) in Planinska zveza Slovenije (PZS) na skupni novinarski konferenci 9. decembra v Ljubljani predstavili analizo reševalnega dela v letu 2015, napotke za varnejši obisk gora pozimi, novosti pri članarini PZS z letom 2016, obratovanje planinskih koč pozimi in dejavnosti ob mednarodnem dnevu gora, ki ga praznujemo 11. decembra.
9. 12. 2015, Nasveti za varnejše gibanje v gorah v zimskih razmerah
  Gore so svet, kjer veljajo drugačni zakoni kot v dolini. Kdor hoče varno pohajkovati po njih, mora te zakone poznati in se jim prilagajati. Da bi bila hoja čim prijetnejša in varnejša, smo za vas pripravili nekaj nasvetov za varnejše obiskovanje gora v zimskih razmerah.
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020