Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Prikazano: 341 - 360 od 748 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
13. 9. 2016, Zahvala in naš poklon znanju ter sposobnostim
  Časopisna hiša Delo, redakcija Slovenske novice, se iskreno zahvaljuje članom različnih postaj GRS, ki so se vključili v spremljevalno moštvo našega tradicionalnega pohoda Sto žensk na Triglav.
12. 9. 2016, Janez Vilč (1941-2016)
  Bil je zdravnik, zdravnik z voljo pomagati, z ogromno telesno močjo in občutkom za človeka. Njegov stanovski tovariš Jože ga je pripeljal leta 1972 v vrste reševalcev postaje GRS Celje. Takoj smo videli in vedeli, da je »pravi« v naši sredini.
9. 9. 2016, Duatlon Šija - 18.9.2016
  GRS Tržič vabi vse kolege, gorske reševalce in alpiniste, na kolesarski vzpon do planine Šija. Tisti, ki jim bo ostalo še kaj zaloge moči, bodo nadaljevali z vzponom do Kladiva v Košuti.
8. 9. 2016, Stari mački rešujejo muco na drevesu
  Kdo pravi, da facebook ne rešuje življenj! Včeraj ponoči smo prejeli sporočilo lastnika muce, ki je splezala na drevo in obtičala kakšnih 20m nad tlemi.
6. 9. 2016, Plačljivo reševanje
  Dnevnik.si - Nataša Bucik Ozebek: ... kot dvorezen meč
Dnevnik - Nataša Bucik Ozebek: Reševalci: Stroške naj prevzamejo zavarovalnice >
> Pijan kot čep v gorah? Ni problema, reševanje plača država!

2 mio. €
STROŠKOV je lani za helikoptersko reševanje prevoznikom povrnil Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

40 €
STANE v povprečju minuta helikopterskega reševanja.

 
6. 9. 2016, Pa tako lep dan bi bil ...
  Matjaž Šerkezi: V soboto in nedeljo smo gorski reševalci sodelovali pri projektu 70 let Leka in se povzpeli na Triglav. Ideja je bila, da se deset zaposlenih skupaj z vodniki povzpne po Slovenski smeri. Žal pa se je ravno takrat zgodila nesreča, ki prisotnim ni pustila najboljše. Svoje vtise je strnil Jure Noč, gorski reševalec iz Mojstrane.

Jure Noč: Klasična situacija. Zjutraj v Vratih mase ljudi, vsi nasmejani gredo v hribe. Tudi naša skupina. Klasika Slovenska smer pa na vrh in na Kredarico prespati.

Lepo počasi do vstopa, smeh pričakovanja. Lepo napredujemo, seveda ogromno ljudi. Srečanje z Markom in kolegoma iz GRS Rateče. Nismo se videli že en čas. Potem pa samo pok, top zvok in kriki.
Padec plezalca. Mimo vseh nas.

5. 9. 2016, Letalska nesreča nad Čezsočo
  Četrtek dne 1.9.2016 je bil za gorske reševalce DGRS Bovec eden najbolj mirnih dni letošnjega poletja. Če so bile ob zadnjem vikendu tudi do tri reševalne intervencije na dan, tega dne ni bilo nobene, vse do 20.16 ure, ko se je članom društva na mobilne telefonu izpisala "intervencija".
31. 8. 2016, V Triglavskem pogorju je pogrešan Aleš Komac
  54-letni Aleš Komac iz Kočevja je pogrešan od petka, 26. avgusta 2016. V dopoldanskih urah se je z manjšim psom odpravil od doma proti Triglavu.
30. 8. 2016, Koledar 2017 - naročilo
  V letu 2017 Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS) obeležuje 20-obletnico od najhujše nesreče gorskih reševalcev v Sloveniji. V tragični nesreči se je pri helikopterski vaji v ostenju Turske gore nad Okrešljem smrtno ponesrečilo pet gorskih reševalcev.
29. 8. 2016, Trije dnevi in 8 intervencij Postaje GRS Tolmin
  Pestro in delovno je bilo sredi tega tedna. V samo treh dneh med 24. in 26.8.2016 smo reševalci Postaje GRS Tolmin kar osemkrat posredovali pri nesrečah.
28. 8. 2016, Obilo dela za gorske reševalce
  Danes so samo kamniški gorski reševalci morali dvakrat priskočiti na pomoč poškodovanim pohodnikom, kar pa je v primerjavi z njihovimi kolegi iz cele Slovenije še kar dobro, saj je moč iz obvestil o številnih posredovanjih moč sklepati, da imajo reševalci enega izmed najnapornejših vikendov v gorah.
19. 8. 2016, Varneje v gore tudi v drugi polovici poletja
  Statistika gorskih nesreč v letošnjem letu je že dosegla številko 278. Kar v 58 primerih je nesreči botroval zdrs, 35 nepoznavanje terena in v 30 telesna nepripravljenost. Žal so gorski reševalci iz gora pripeljali 10 mrtvih planincev, 12 pa jih je umrlo pri drugih aktivnostih, ki se dogajajo v gorskem okolju. Planinska zveza Slovenije, Gorska reševalna zveza Slovenije in Gorska enota Policije se na različnih področjih gorskega sveta trudijo, da bi nepotrebnih nesreč bilo čim manj. Poletje se je avgusta prevesilo v svojo drugo polovico in se počasi končuje. Dnevi postajajo krajši, večja je verjetnost za nastanek popoldanskih neviht, zmeraj pogosteje nas lahko presenetijo nizke temperature in ob nevihtah in nenadnih poslabšanjih tudi sodra in sneg.
24. 7. 2016, Ob deseti dopoldanski bodite na vrhu!
  Lani devetnajst mrtvih v gorah, letos na polovici leta sedem - Prava gorniška sezona se šele začenja, gorski reševalci pa brezplačno dežurajo po postajah vsak dan...
13. 7. 2016, Dan planinskih doživetij na Golteh - prikazna vaja GRS Celje
  V soboto smo sodelovali na prireditvi ob dnevu planinskih doživetij na Golteh. Naša naloga je bila da prikažemo našo delovanje. Ker je bilo prizorišče dogodka vnaprej določeno smo glede na okoliščine poskusili na atraktiven način pokazati kako rešiti jadralnega padalca, ki je pristal na smreki namesto na trdnih tleh.
17. 6. 2016, Dan reševalcev 2016 na Virnikovi planini
 
Slovenske novice - Boštjan Fon: ... z napačno žensko | Gorski reševalci so nad Jezerskim tekmovali v prvi pomoči.
9. 6. 2016, Dan odprtih vrat Postaje GRS Tolmin
  Reševalci Postaje GRS Tolmin Vas vabimo na Dan odprtih vrat. V prostorih Postaje in pred njimi Vam bomo predstavili vozila, opremo, reševalno tehniko, videoprojekcijo fotografij in odgovarjali na vaša vprašanja.
7. 6. 2016, Pred poletno planinsko sezono PZS, GRZS in Policija skupaj za varnejši obisk gora
  Z Dnem slovenskih planinskih doživetij, ki 18. junija s celodnevnim planinskim dogajanjem vabi na Golte odrasle, mlade in najmlajše planince ter turne kolesarje, se uradno začenja poletna planinska sezona, ki traja do sredine septembra in v gore privabi največ planincev. Planinska zveza Slovenije (PZS), Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS) in Policija so na skupni novinarski konferenci danes v Kranju predstavile trenutne razmere v gorah in napotke za varnejši obisk gora, informacije o odprtosti planinskih koč in helikopterskem reševanju v gorah, Slovensko turnokolesarsko pot, predstavitveni film GRZS in mobilno aplikacijo Gorski vodnik.
7. 6. 2016, Kratki film o gorskem reševanju
  Pričujoči kratki film o gorskem reševanju govori o najplemenitejši dejavnosti, ki jo človeštvo premore - o reševanju človeških življenj. Gorski reševalci za omenjeno delo nismo plačani, je pa najlepše plačilo posamezniku vsako rešeno življenje in vsako leto jih je kar nekaj. Poleg reševalcev na terenu, ki vsakič opravijo največji del reševanja, ne glede na vremenske pogoje, letni čas ali uro, je pri reševanju nepogrešljiv del tudi pomoč helikopterja.
6. 6. 2016, Spominska svečanost na Okrešlju 2016
  Na Okrešlju smo se v soboto, 4.6.2016, poklonili spominu na ponesrečene gorske reševalce letalce Luka Karničarja, Rada Markiča, Mitja Brajnika, Borisa Mlekuža in Janija Kokalja.


6. 6. 2016, Preizkus in izpit iskanja pogrešanih oseb
  Komisija za reševanje iz plazov GRZS je tokrat s pomočjo Društva GRS Koroške organizirala letni del preizkusa za vodnike reševalnih psov na Grohotu.
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020