Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Dušan Polajnar, sreda, 1. februar 2017, ogledov: 8107

20. Memorial Luke Karničarja in Rada Markiča, Jezersko 28. in 29 1.2017

Jubilejno spominsko tekmovanje smo želeli organizirati še posebej slovesno, zato smo pripravili kar dve tekmovanji. Ker sta bila Rado in Luka predvsem gorska reševalca, smo sobotno tekmovanje rezervirali za gorske reševalke in reševalce iz sedemnajstih društev in postaj GRS.
V spomin na začetke turnosmučarskih tekmovanj in z namenom, da je tekmovanje bolj druženje kot tekmovanje s sekundami, smo imeli v soboto klasični rally v parih z romantično turo po pobočjih Pečovnika in Plešivca s kratkim šprintom, ki je tri starostne skupine reševalcev razporedil na razglasitvi rezultatov.
Pred in po tekmi pa se je vse dogajalo v učnem centru GRZS na Virnikovi planini. Tam je bil start in cilj tekmovanja, v toplih prostorih smo popili jutranjo kavico ob prevzemu startnih številk, v obnovljeni jedilnici smo pogasili žejo in nadoknadili izgubljene kalorije po končani turi ter v objemu sončnih žarkov pred hišo zaključili s slovesno razglasitvijo rezultatov.
Slabe tri ure je 30 reševalk in reševalcev iz šestih društev (Ljubljana, Tržič, Tolmin, Bohinj, Mojstrana in Jezersko) uživalo na turi v idiličnih zimskih razmerah in v prijetnem druženju počastilo spomin na reševalska kolega, ki sta zaznamovala tudi naša življenja. Z lepo spominsko plaketo smo nagradili najuspešnejše reševalske naveze in se zahvalili Metodi Karničar, Kseniji Markič in GRZS za dvajsetletno podporo pri organizaciji spominskega tekmovanja. Predsednik GRZS Igor Potočnik se je letos še posebej zavzel pri organizaciji sobotne tekme, saj je osebno poskrbel za brezhibno logistiko in gostoljubno oskrbo reševalskih kolegov.

V nedeljo so se najboljši slovenski tekmovalci v turnem smučanju pomerili za naslove državnih prvakov in prvakinj v parih, za vse rekreativce pa smo letos prvič pripravili krajšo progo z razvrstitvijo tekmovalcev glede na približek povprečnemu času. Tokrat je nastopilo 44 tekmovalcev, med katerimi so bili tudi gorski reševalci iz Celja, Železne Kaple in Jezerskega. Tudi drugi dan smo dobrovoljno prenašali sonce, odlične razmere za smučanje in prešerno razpoloženje tekmovalcev in organizatorjev.

Dvodnevno spominsko tekmovanje smo požrtvovalno pripravili člani PD in GRS Jezersko, ob izdatni podpori GRZS, Občine Jezersko, Timinga ŠD Jezersko, PGD Jezersko, Aktiva kmečkih žena, Lovske družine Jezersko, Društva upokojencev Jezersko, Kluba mladih Jezersko in številnih drugih posameznikov.

Nagrade za tekmovalce so darovali: Pro Loco Jezersko, Pro Montana, Šport 11/11, KO net, Pekarstvo Klemen Triler, Anže Šenk, Kmetija Kovk, Garmin, AGP pro, Zavarovalnica Triglav, Metoda Karničar, Jana Meglič, Gostišče ob jezeru, Zelišča Kočna.

Rezultati memorial sobota

Rezultati memorial nedelja

Drejc Karničar, GRS Jezersko

Fotogalerija

Avtor/ica: GRS Jezersko

20. Memorial Luke Karničarja in Rada Markiča, Jezersko 28. in 29 1.2017 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020