Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, sreda, 9. oktober 2013, ogledov: 6950

Dnevi zaščite in reševanja v Velenju

V Velenju so potekali od 3. do 5. oktobra Dnevi zaščite in reševanja, kjer so prikazale svojo dejavnost vse službe, ki delujejo v okviru enot za zaščito in reševanje. Prisotna je bila tudi Gorska reševalna zveza Slovenije

Komisija za informiranje in analize je uredila predstavitveni prostor, kjer so bile vse dne prireditve obiskovalcem dostopne informacije o delu gorskih reševalcev.

Člani GRS Celje so v treh dneh petkrat izvedli prikaz reševanja iz visokih objektov, ko so  z vrha bližnje stolpnice spustili reševalca, ki je spremljal nosila s ponesrečencem.

Jani Bele, KINFO

 


In še moj osebni komentar: Glede na odziv države na omenjeno prireditev se nam bolj slabo piše. Na otvoritev so poslali podpredsednico državnega zbora in to je bilo tudi vse. Dosedanje Dneve sta vedno počastila s svojim obiskom naša “vrhovna poveljnika” – minister za obrambo in predsednik republike in se pri prostoru vsake službe zadržala za kratek čas. Letos ju ni bilo. Eden je imel nujne opravke, drugi pa je en dan premetaval železo v tovarni samo nekaj kilometrov stran od Velenja.

Tudi velika večina udeležencev (nekateri smo bili tam štiri dni) bi imela v tem času kakšne bolj pomembne opravke. Glavno, da nas bodo trepljali po ramenih, ko nas bodo zopet  potrebovali.

Foto: Ivan Avberšek

zir1
 
zir2
 
zir5
 
 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020