Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: , ponedeljek, 23. september 2013, ogledov: 9466

GRS Kamnik sodelovala na vaji v organizaciji Zavoda Vizija Varnosti

kamnican.si: Kot smo že poročali je ta konec tedna v Kamniku v organizaciji Zavoda Vizija Varnosti in Slovenskih železnic potekal mednarodni seminar s področja zaščite in reševanja z naslovom »Izredni dogodki na železniških tirih in v železniškem predoru«. Usposabljanje oz. vaje so potekale na železniških tirih na območju med postajama Kamnik - Graben in Kamnik - Mesto. Sodelovalo je več gasilskih in reševalskih ter zdravniških ekip iz različnih krajev Slovenije in iz šestih držav.
Na mednarodnem seminarju s področja zaščite in reševanja in v organizaciji Zavoda Vizija Varnost, ki je v petek in soboto potekala v Kamniku smo sodelovali tudi člani DGRS Kamnik, saj se nam zdi pomembno, da spoznamo delo sorodnih organizacij na področju zaščite in reševanja, uskladimo delo in hkrati prenesemo specifično znanje drug na drugega, saj bomo v neki masovni nesreči morali sodelovati in delovati kot "dobro uigran stroj". 

20130923-grs_kamnik-vaja_cz-001

Gorski reševalci smo vodili praktičen del skupaj z italijanskimi inštruktorji gasilci pri reševanju osebnega vozila, ki je poletel s ceste v prepad in v katerem so bile štiri osebe. Področje je bilo potrebno zavarovati, vozilo stabilizirati in do njega varno spustiti gasilce in zdravstveno osebje, da so lahko vozilo razrezali in rešili poškodovane. 

20130923-grs_kamnik-vaja_cz-002

Po mojem mnenju je bilo sodelovanje uspešno, vaja dobro pripravljena in samo veseli smo lahko takšne organizacije, ki bo poskrbela za varnost državljanov.

20130923-grs_kamnik-vaja_cz-003

Besedilo in fotografije: Matjaž Šerkezi

 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020