Gorska reševalna zveza Slovenije


Objavil/a: Dušan Polajnar, nedelja, 6. maj 2018

Delavno srečanje – MountainSafeti.info 2018

Naše tretje delovno srečanje v šestih letih. 7 dni na snegu... No, skoraj. Vsaka tako kompleksna zadeva, kot je usposabljanje inštruktorjev za inštruktorje, Train the trainers, terja ogromno priprav.
Tokrat, ko s projektom priprave učnega gradiva z minimalnimi standardi za reševanje iz plazov zaključujemo, smo se lotili še učnih filmov, ki bodo del materiala, ki bo na voljo na spletu. Zato še toliko več priprav, kalkuliranj, utrinkov itd.
Kot rečeno... S snemanjem je vedno križ. Je že vse posneto, pa režiser ugotovi, da nekaj fali ali da je nekdo narobe držal roko, da ni bil enako oblečen, kot v prejšnjem posnetku...

In smo ponavljali, ponavljali in v tem primeru, razkopali cel hrib... Še dobro, da je tu snega še v izobilju.
Skratka, upam, da bo naše delo s 1. septembrom res zaživelo v svetovnem pogledu. Gradivo bo na voljo na www.MauntainSafeti.info.

Na voljo bo organizacijam, združenjem ali društvom za nekomercialno uporabo, za komercialno uporabo, za zasebne namene, skratka vsak inštruktor ali vodnik, ki bo imel željo posodobiti in poenotiti poučevanje in znanje o reševanju v snežnem plazu bo našel kaj zase.

Klemen Volontar, predsednik KRP GRZS

https://www.grzs.si/novice.php?pid=606 25. 3. 2019