Gorska reševalna zveza Slovenije


Objavil/a: Matjaž Šerkezi, nedelja, 7. december 2014

Aplikacija Whiterisk je odličen didaktični pripomoček

Na povezavi www.whiterisk.ch najdete prenovljeno spletno stran, ki je plod dela Inštituta za raziskovanje snega in plazov iz Davosa. Spletna stran je v nemškem, angleškem, francoskem in italijanskem jeziku.

Gre za odličen pripomoček, ki vam bo pomagal pri pripravi predavanj o snegu in plazovih. Vsebuje številne animacije, filme, kratke predstavitve in informacije, ki jih lahko naložite na vaše namizje računalnika in uporabljate tudi brez povezave (off-line).

Na spletni strani najdete tudi opise tur za turno smuko v Švici, lahko načrtujete ture na kvalitetnih švicarskih kartah 1:25.000, sledi izvozite v gpx formatu in jih nato uporabljate v svojih GPS napravah ali pametnih telefonih. Aplikacijo Whiterisk lahko uporabljate kot samostojen "app" na pametnih telefonih in deluje v okolju OSX in Android.

Vse kar morate narediti je, da se prijavite ("logirate"), kar vas stane 20 sFr/letno. V kolikor niste prepričani ali je stvar koristna za vas, lahko preizkusite 24 urni brezplačni dostop.

Osebno mobilno verzijo in spletno različico uporabljam že od samega razvoja spletne strani in aplikacije in je odličen didaktičen pripomoček s pomočjo katerega lahko pripravite kvalitetna predavanja, služi pa vam tudi na terenu kot kvalitetno orodje za preverjanje stabilnosti snežne odeje.

 

 

Besedilo: Matjaž Šerkezi

https://www.grzs.si/foto_prikazi.php?pid=232 15. 10. 2019