Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Prikazano: 621 - 640 od 736 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37 
5. 4. 2014, Vaja Klifi 2014
  Reševalna skupina Postojna je pripravila odmevno vajo v Tartinijevem mestu. Klifne stene od koder se ponuja prelep razgled na slovensko morje, sestavljajo nekaj delov slovenske obale. Kolesarji, sprehajalci in drugi rekreativci uživajo v sprehodih ali kolesarjenju po stezah nad stenami, v poletnem času pa v vznožju sten poležavajo kopalci. 
1. 4. 2014, Spominski turni smuk DGRS Bovec
  Pisano druščino tridesetih ljubiteljev in ljubiteljic opojnih snežnih strmin je pozdravilo sveže spomladansko jutro na letališču Bovec. Nismo ravno poleteli, ampak smo se z avtomobili odpeljali po prašni cesti nad B postajo kaninske žičnice.
31. 3. 2014, Vaja reševanja padalcev z dreves v Žabčah
  Na tolminski Postaji GRS vsako leto opravimo skoraj polovico reševanj zaradi nesreč jadralnih padalcev. Seveda se je potrebno na to pripraviti, zato pred padalsko sezono vedno opravimo vajo reševanja padalca z dreves. Tudi tokrat ni bilo nič drugače kot prejšnja leta.
22. 3. 2014, Zimska vaja Postaje GRS Tolmin na Vršiču
  Pretekli vikend, 15 in 16.03.2014 so reševalci Postaje GRS Tolmin iz skupine Ajdovščina organizirali dvodnevno zimsko vajo na Vršiču. Natančneje pod Vršičem, v Koči na Gozdu se je v soboto zjutraj zbralo 16 članov skupine in zamudnikov, ki se niso mogli udeležiti prve zimske vaje pod Krnom.
18. 3. 2014, Vabilo na spominski turni smuk Kanin 2014
  Društvo GRS Bovec vas vabi na tradicionalni-spominski turni smuk, ki bo v soboto 29. 3. 2014.
Smučina nas bo vodila po južnih pobočjih Kanina. Vsi udeleženci morajo imeti popolno turno smučarsko opremo.

Vabljeni v čim večjem številu. Ne bo vam žal ... 
13. 3. 2014, Tradicionalni spust izpod Raduhe
  Alpinistični klub Črna Koroškem in Gorska reševalna služba Koroške prirejata ZA ALPINISTE, GORSKE REŠEVALCE, IN TURNE SMUČARJE tradicionalni Spust izpod Raduhe, ki bo v soboto, 29. marca 2014 ob 14 uri v Grohotu pod Raduho.

Tekmuje naveza dveh tekmovalcev. Takoj po startu se spustita po vrvi čez skalni skok, si pritrdita smuči, se navežeta na vrv in v navezi smučata po označeni progi do cilja. Tekmuje se v dveh kategorijah: moška in ženska naveza ...
12. 3. 2014, Igor Potočnik prejel zaupanje za še en štiriletni mandat
  Redna letna volilna skupščina Gorske reševalne zveze Slovenije se je odvijala v Učnem centru URSZR na Igu, otvorila pa se je z nekaj pozdravnimi govori gostov, med katerimi je Bojan Rotovnik, predsednik Planinske zveze Slovenije med drugim podal povabilo gorskim reševalcem, naj se v ohlapnih okvirih znova pridružijo PZS.
10. 3. 2014, Memorial celjskih reševalcev 2014
  Proga tekmovanja je potekala iz Logarskega kota po levi strani doline preko velike plazovine izpod Kotličev. Tukaj je bilo potrebno dvakrat prestopiti ali se prepogniti pod vlečno jeklenico tovorne žicnice (presenečenje tudi za organizatorje). Na strmini ob slapu Rinka so nekateri imeli večje težave s poslušnostjo psov zaradi poledenele smučine. 
7. 3. 2014, Milan Valant (1939 - 2014)
  V sredo 5. marca 2014 je v Kranju po dolgotrajni bolezni umrl gorski reševalec veteran Milan Valant. Od njega se bomo poslovili v soboto, 8. marca 2014.

Žara bo v mrliški vežici kranjskega pokopališče od 9. ure, pogreb bo ob 12. uri.
6. 3. 2014, Preventivna akcija 40 dni brez alkohola
  Poročilo z novinarske konference (Ljubljana, 5. marec 2014): V sredo, 5. marca 2014, ob 11.00 je v Galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani potekala novinarska konferenca, na kateri je Slovenska karitas skupaj z soorganizatorji Javno agencijo RS za varnost prometa - Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Zavodom Med.Over.Net. predstavila letošnjo akcijo 40 dni brez alkohola. Akciji se pridružujejo tudi Zavod Varna pot, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici) in društvo Žarek upanja. V letošnjem letu se je akciji pridružila tudi Gorska reševalna zveza Slovenije.
5. 3. 2014, Usposabljanje zdravnikov HNMP
  Komisija za reševalno tehniko je izvedla prvi poletni del programa usposabljanja zdravnikov HNMP na temo vrvne tehnike. Čaka jih namreč še zimski del. Letni del programa je potekal med 27. februarjem in 2. marcem 2014.
3. 3. 2014, Zimska vaja Postaje GRS Tolmin
  Tokratna zimska vaja reševalcev Postaje GRS Tolmin je potekala malce drugače, kot prejšnja leta. Nič čudnega, saj je bila organizirana na pustno nedeljo. Kako si je zamislil potek vaje, vodja inštruktorjev ni kaj dosti razlagal. Reševalci so bili, tako kot ponavadi, obveščeni le o tem, da bo zimska vaja na planini Kuhinja in da je zbor za vse v nedeljo 2.3.2014 ob 7.30 uri pred postajo v Tolminu.
3. 3. 2014, Dan Civilne zaščite 2014
  Ob 1. marcu, dnevu Civilne zaščite, je bila v petek 28. februarja na Brdu pri Kranju osrednja slovesnost, ki so jo s svojo prisotnostjo počastili tudi predsednik republike g. Pahor, predsednica vlade ga. Bratušek in predsednik državnega zbora g. Veber. Po pozdravnem govoru ga. Bratušek je imel slavnostni govor obrambni minister g. Jakič.
28. 2. 2014, Srečanje Alpe - Adria na tečaju Avstrijske - Koroške gorske reševalne službe za lavinske pse v Innerkremsu
  Po uspešno izvedenih izpitih na Krvavcu smo se v nedeljo 16. 2. 2014 trije vodniki v zasedbi Gregor Brajnik, vodja (GRS Radovljica), Rajko Kos (GRS Koroške) in Marko Petek (GRS Kamnik) odpravili na srečanje Alpe Adria v avstrijski Innerkrems. Tu imajo gorski reševalci in vodniki psov avstrijske Koroške svoje poligone za trening iskanja zasutih v snežnem plazu.
27. 2. 2014, Memorial celjskih gorskih reševalcev 2014
  Memorial celjskih gorskih reševalcev bo v nedeljo, 9. marca 2014 v Logarski dolini. Predprijave sprejemamo do sobote, 8. marca 2014.

Veliko razlogov je, da se udeležite naše tradicionalne tekme v turnem smučanju. Naj naštejemo samo nekaj najpomembnejših:
  • Tekmovanje je posvečeno preminulim gorskim reševalcem postaje Celje: prof. Tinetu Orlu, Andrinu Kopinšku, Silvu Cerjaku, Stanetu Veninšku, Marku Lihtenekerju, Franciju Čanžeku-Čajziju, Daniju Kopušarju, Franciju Percu, Jaku Prelogu in njihovim družinam ...
23. 2. 2014, Ilustracije z motivi reševalcev
  Nekaj ilustracij Roka Levičarja, člana GRS Maribor. Je aktiven alpinist pri AO Kozjak Maribor, po stroki profesor likovne umetnosti, kar tvori praktično kombinacijo med idejo, izbiro motiva in realizacijo.

Nekatera dela so bila le trenutna ideja, vtis preteklih doživetij, druga so bila načrtna.
22. 2. 2014, Zimsko usposabljanje – tokrat malo drugače
  Vodja tokratnega usposabljanja, Primož Štamcar - Čera, je na kratko povedal, kaj je bilo bistvo tokratne vaje: "V planu je bilo, da ne gre vse po planu ..."
22. 2. 2014, Četrto tekmovanje v vožnji z akia čolni v Mojstrani
  Tudi letos smo se udeležili družabnega tekmovanja v vožnji z akia čolni v Mojstrani. Sporočilo organizatorja ostaja še vedno enako - važno je sodelovati in se imeti "fajn". Oboje smo upoštevali in sodelovali ter se imeli "fajn".
19. 2. 2014, ALPINISTIČNO-PLEZALNI VEČER, podelitev priznanj najboljšim alpinistom in športnim plezalcem za leto 2013
  Planinska zveza Slovenije ter njeni Komisija za alpinizem (KA) in Komisija za športno plezanje (KŠP) PZS vas v okviru 8. mednarodnega festivala gorniškega filma vabijo na slovesno razglasitev in podelitev priznanj najboljšim alpinistom in športnim plezalcem za leto 2013, ki bo 26. februarja 2014, ob 17. uri v Cankarjevem domu v Ljubljani. Lepo povabljeni!
19. 2. 2014, Opozorilo za plazovni žolni Arva in Pieps
  S strani IKAR-CISA smo prejeli obvestilo o napaki plazovnih žoln modela Arva (Evolution +, Evo 3, 3 Axes in Evo 3+) in Pieps (DSP Sport in DSP Pro).
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37 
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020