Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Prikazano: 601 - 620 od 736 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37 
17. 5. 2014, Snežne razmere
  ARSO: Z današnjim dnem končujemo redno poročanje o stanju snežne odeje. Znova bomo z njim pričeli jeseni ob prvem obilnejšem sneženju v gorah po 15. novembru, po potrebi pa tudi prej.

GRZS: Kolegom na ARSU hvala za redno in sprotno obveščanje o nevarnosti snežnih plazov. S tem tudi mi zaključujemo z obveščanjem. Vse obiskovalce gora pa opozarjamo, da je v gorah še vedno sneg, ki se bo obdržal tudi do poznega poletja. Pred odhodom na turo se pozanimajte o razmerah na poti in se primerno opremite. Cepin in dereze bodo na nekaterih poteh še vedno obvezen pripomoček za varno prečenje snežišča.
16. 5. 2014, Drobni gorski koraki za velike podvige
  Slovenske novice so z Zavarovalnico Triglav v okviru akcije Očistimo naše gore skupaj z Gorsko reševalno zvezo Slovenije in Planinskim društvom Radovljica peljali v gore skupino Galebi iz vrtca Lesce.
15. 5. 2014, Zapustil nas je Dušan Glažar - Duli (1951 - 2014)
  GRS Celje: Sporočamo žalostno vest, da nas je nepričakovano zapustil naš dolgoletni član Dušan Glažar - Duli.

Pogreb bo v petek, 16. 5. 2014, ob 15. uri na pokopališču v Žalcu. Žara bo v mrliški vežici od 13. ure dalje.

15. 5. 2014, Vabilo na 17. tek na Krim ...
  ... v spomin vsem preminulim članom in pripravnikom GRS Ljubljana.

Vabimo vas, da se udeležite tradicionalnega Teka na Krim GRS Ljubljana, ki je posvečen našim preminulim tovarišem.

12. 5. 2014, Z roko v roki do uspeha 2014
  Tak je bil naslov mednarodne taktične vaje , ki se je odvijala 9. in 10. maja na širšem področju avstrijske Koroške. Na vaji so sodelovali tudi gorski reševalci iz Tržiča.
12. 5. 2014, Pol stoletja gorske reševalne službe v Radovljici
 
"Le malo je prostovoljnih dejavnosti, kjer bi posameznik tudi za ceno svoje ogroženosti reševal drugega, ki ga skoraj zagotovo do takrat še ni srečal; reševal prostovoljno, ne glede na čas in razmere, reševal tudi v primeru, ko razum šepeta, da je ponesrečenec že mrtev. Organizacija, ki to zmore in redno opravlja svoje naloge na opisani način je gorska reševalna služba," je na nedavni slovesnosti ob visokem jubileju GRS Radovljica povedal načelnik Toni Smolej.

 
12. 5. 2014, 5. Telcerjev pohod na Uršljo goro
  Društvo GRS Koroške: Dne 10. 5. 2014 je bil že tradicionalni 5. Telcerjev pohod na Uršljo goro. Za spremembo je bilo letos vreme naklonjeno pohodnikom. Pohoda se je udeležilo okoli 100 ljubiteljev gora in gorskih reševalcev. Večina udeležencev je bila železarjev oz. tistih, ki so se skupaj s Francijem udeleževali pohodov železarjev.
8. 5. 2014, Država bo še naprej reševala s helikopterji
  Delo, Blaž Močnik: Evropska uredba bo oktobra uvedla nove standarde, ki pa ne bodo veljali za vse vrste reševanja.
8. 5. 2014, Vabilo na tradicionalni smuk dvojic izpod Jalovca
  Društvo GRS Rateče vabi na tradicionalni smuk dvojic izpod Jalovca, ki bo v soboto, 10. maja 2014, ob 7. uri v Tamarju. Vabljeni vsi kolegi reševalci in ostali turnosmučarski ljubitelji.

Dodatno obvestilo, 8. 5. 2014: Cesta v Tamar je prevozna s terenskimi vozili. Težava v Tamarju je parkiranje in obračanje vozil. Udeležence naprošamo, da upoštevate navodila in se od doma odpravite pravočasno.


5. 5. 2014, Sodelovanje članov gorskega reševalnega tima pri reševanju ponesrečencev v gorah
  Predstavljamo vam magistrsko delo inštruktorja gorskega reševalca, alpinisitičnega inštruktorja in gorskega vodnika iz Tržiča, Janeza Primožiča

Uvod: Gorski reševalni tim sestavljajo različni strokovnjaki. Pri reševanju v gorah se poleg tehničnega dela pojavlja tudi problem sodelovanja med različnimi strokovnjaki znotraj reševalnega tima.
4. 5. 2014, 42. memorial ponesrečenih mojstranških reševalcev
  V nedeljo, 4. maja 2014 so gorski reševalci iz Mojstrane izvedli 42. tekmovanje v spomin na ponesrečene gorske reševalce iz Mojstrane. V lepem vremenu se je tekmovanja s startom na sedlu Luknja udeležilo 39 tričlanskih ekip iz društev ali postaj GRS, reševalci iz avstrijske Koroške in Furlanije -Julijske krajine. Cilj je bil na plazovini v strugi Bistrice. Ekipe so tekmovale na povprečni čas.

29. 4. 2014, 44. Int. Valentin - Gletscherlauf 2014
  V nedeljo 27. 4. 2014 je bilo smučarsko tekmovanje ekip planincev in reševalcev. Glede na spremenljivo vremensko napoved je tekmovalo v obeh skupinah skupaj 80 tričlanskih ekip.
26. 4. 2014, Matija Horvat (1935 - 2014)
  Danes nas je v 79. letu zapustil akademik prof. dr. Matija Horvat, doktor medicine, gorski reševalec od leta 1966, znanstvenik, gornik in športnik, ki je bil vzor mnogim generacijam.

Pogreb Matije Horvata bo v sredo, 30. aprila 2014, ob 16. uri iz vežice svetega Nikolaja na Plečnikovih žalah.

24. 4. 2014, Traktor mu je polomil rebra
  Društvo GRS Ljubljana: "Klicali smo že helikopter, da bi ga z vitlom potegnili vanj, pa smo ugotovili, da bi zračni piš zrušil na nas polomljene veje. Do ponesrečenca se je nato prebil voznik postojnske nujne medicinske pomoči," nam je težavnost reševanja 64-letnega domačina iz Volč včeraj opisal vodja postojnskih gorskih reševalcev Zlatko Grželj.
23. 4. 2014, Nesreča v Storžiču
  Društvo GRS Tržič: Danes zjutraj se je na poti po Žrelu na Storžič (2132 m/nm), ki poteka zahodno od Kramarjeve smeri, na planinski poti pripetila tragična gorniška nesreča. 20-letniku iz Ljubljane je zdrsnilo na manjšem snežišču in omahnil je v globino. Njegov tovariš na turi, prav tako iz območja Ljubljane, ki je bil priča nesrečnemu dogodku, sam ni mogel pomagati. Ko je minil šok zaradi pripetljaja, je poklical Regijski center za obveščanje na številko 112 in javil podrobnosti o nezgodi ter lokacijo.
20. 4. 2014, Zbudil se je iz kome in se takoj zahvalil reševalcem
  Izlet na Veliko planino se je za Roberta Jerina končal s hudim padcem.
Gorski reševalci z zdravnikom so bili k sreči v bližini, namenjeni na tečaj.

Poobjava Slovenske novice, Dan v novicah, sobota; 19. 4. 2014 (Boštjan Fon):
 Življenje brez dotika koščka nebes tik nad gorami, brez teh prehojenih korakov navkreber, je tako pusto, kot da bi šli na popotovanje z vlakom, ki brez lokomotive stoji na železniški postaji. Robert Jerin, 41-letnik iz Kamnika, je vsake toliko pognal korake gor proti Veliki planini, najraje skupaj s prijateljemRokom Kregarjem, ki ima na Gojški planini hiško. Popoldne dva tedna nazaj je bilo, ko sta nekaj pred peto popoldne Robert in Rok šla navkreber.
20. 4. 2014, Za varno delo na zahtevnem gorskem svetu
  Komisija za reševalno tehniko je izvedla še drugi del programa »Vstopni modul za pristop k izvajanju programa modul A1«. Program usposabljanja zdravnikov HNMP je zajemal tematike značilnosti gorskega sveta pozimi, opremo za zimske razmere, osnove gibanja, zimske nevarnosti v gorah ter uporabo zimske opreme.
10. 4. 2014, Vabilo na XLII. spominsko tekmovanje ponesrečenih mojstranških reševalcev
  V nedeljo, 4. maja 2014 v Vratih - sedlo Luknja: Pravila tekmovanja Ekipo sestavljajo trije gorski reševalci. Starostne omejitve ni. Na startu bo objavljen časovni limit. Prekoračitev časa limita pomeni diskvalifikacijo ekipe.
7. 4. 2014, DACIA - zanesljivi partner gorskih reševalcev
  Dacia, najhitreje rastoča avtomobilska znamka v Evropi, se je s svojo vrednoto zanesljivosti v vseh razmerah hitro poistovetila s tistimi, katerih zanesljivost rešuje življenja - gorskimi reševalci. Tem junakom slovenskih gora je Dacia v enoletno brezplačno uporabo podarila dva terenca Dacia Duster in tako postala ponosni podpornik Gorske reševalne zveze Slovenije.
5. 4. 2014, Dacia v rokah gorskih reševalcev
  Predstavnik podjetja Renault Slovenija predal ključe novih vozil.
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37 
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020