Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Prikazano: 581 - 600 od 748 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38 
16. 7. 2014, Mountain FPV Rescue Exercise [OneDrone DemoTeam]
  Published on Jun 16, 2014 - Velika planina: Practice solving and presentation multirotors and planes for rescue purposes. Presentation of what they can do RC planes and multikopters in difficult terrain. Thank you for the invitation, GRS Kamnik.
14. 7. 2014, Stanleyjev pokal na vrhu Golice
  Anže Kopitar je izrazil željo, da »Stankota«, kot mnogi po domače imenujejo to, v hokejskem svetu najbolj cenjeno lovoriko, v okviru obiska v Sloveniji, prinese tudi na enega od slovenskih vrhov. In kateri naj bi bil najbolj primeren vrh, če ne Golica, ki je v domovini znana po narcisah, v svetu pa po Avsenikovi Golici. Hkrati pa se z njega odpira pogled na kraj, kjer je Anže začel svojo uspešno hokejsko kariero.
6. 7. 2014, Hrvaški gornik je omahnil tik pod Triglavom
  Črna serija tragičnih nesreč v naših gorah se noče zaključiti ...


2. 7. 2014, Alpinist omahnil v globino
  Nesreči je botrovalo neupoštevanje osnovnih pravil plezanja.

Kamnik, 02. 07. 2014: Danes dopoldne se je med plezanjem v jugovzhodno steni Planjave v smeri Humar - Škarja zgodila nesreča. Alpinistični inštruktor in pripravnik sta nenavezana vstopila v smer in jo ob koncu prvega raztežaja zgrešila.
1. 7. 2014, Otroci osnovnih šol jeseniške in žirovniške občine na Brniku
  V četrtek dopoldan, 19.6.2014, je bil pri policistih na Brniku pravi živ žav. Preko 250 otrok in njihovih spremljevalcev - za šest avtobusov se jih je nabralo - iz štirih osnovnih šol jeseniške občine: Toneta Čufarja, Prežihovega Voranca, Poldeta Stražišarja in Koroške Bele ter iz Osnovne šole Žirovnica, si je ogledalo prostore Letalske policijske enote na Brniku. Otroci so si ogled prislužili s sodelovanjem na nagradnem natečaju Društva gorske reševalne službe Jesenice, ki smo ga organizirali v okviru prireditev, s katerimi obeležujemo 90 let delovanja gorske reševalne službe na Jesenicah.
28. 6. 2014, Druga smrtna žrtev Storžiča letos
  Omahnil tik pod vrhom
Sredi mirnega sobotnega dopoldneva se je po mobilniku v Operativno komunikacijskem centru v Kranju javil gornik z vrha 2132 višinskih metrov visokega Storžiča in javil, da je opazil zdrs pristonega gornika pod vrhom po grebenu na južno stran.
27. 6. 2014, 10. svetovni kongres višinske medicine in fiziologije & gorske urgentne medicine in zasedanje medicinske komisije IKAR (IKAR MEDCOM)
  Bolzano, Italija, 25 - 31. maj 2014: Po več kot desetletju je bil največji svetovni kongres gorske medicine spet v Evropi. Pritegnil je 600 udeležencev iz 43 držav - od bazičnih raziskovalcev, ki se ukvarjajo z molekularnimi in genetskimi mehanizmi z višino povezane (pato) fiziologije in kliničnih raziskovalcev na eni, do zdravnikov gorskih reševalcev, zdravnikov raznih drugih služb in odpravarskih zdravnikov na drugi strani.
25. 6. 2014, Srčni gorski reševalci podirajo državne meje
  Na regionalnem srečanju gorskih reševalcev v Paklenici tudi 12 slovenskih inštruktorjev.
Kljub vročini jih morje ni premamilo, raje so lezli po smereh Tržiška Levo ali Celjski Klin.


Paklenica: Vročina je nažigala na območju Veliko Rujno nad Paklenico v Dalmaciji tako silno, da so se še kače poskrile v hladne luknje. Namesto tihote so se spod vrhov slišali zvoki gorniškega orodja in opreme ter pogovori v nekaj nam precej domačih jezikih v stilu: »Ja, ja ... Če nimaš kornjače, pa vzameš želvo, je prav tako dobra ...«
24. 6. 2014, GRS Tolmin, reševanje padalcev, junij 2014
  Sončno in toplo vreme je pravi magnet za jadralne padalce in tudi tokrat se jih je v Posočju zbralo veliko. Po daljšem obdobju deževnega in nevihtnega vremena je bilo lepo opazovati pisano nebo nad dolino Soče. Več sto jih je v teh dneh uživalo v jadranju nad dolino smaragdne reke. Veliko padalcev v zraku navadno pomeni tudi več dela za nas tolminske gorske reševalce. Tudi v tem tednu ni bilo nič drugače.
24. 6. 2014, Dolga ali kratka tura, izberite dolge hlače
  18. 5. 2014, Slovenske novice: Nahrbtnik in gojzarji še zdaleč niso dovolj za obisk gora. Poleg ustrezne opreme in telesne pripravljenosti je pomemben dejavnik tudi vreme, ki je tam stalna spremenljivka.
22. 6. 2014, Regionalno srečanje gorskih reševalcev ob dalmatinski obali
  Paklenica 2014: Ducat gorskih reševalcev - inštruktorjev se je konec tedna odpravilo z vso pripadajočo opremo za stensko reševanje proti Dalmaciji. Člani postaj Ljubljana, Jesenice, Tržič, Kamnik in Celje so sodelovali na regionalnem srečanju petih gorskih reševalnih služb s prikazom spusta ponesrečenca z nosili TSL in vitlom KONG ORTLES.
16. 6. 2014, Dan reševalcev in tekma prve pomoči na Virnikovi planini
  GRZS vsako leto na dnevu gorskih reševalcev, ki se zadnja leta odvija v učnem centru GRZS na Virnikovi planini, pripravi še tekmo ekip, ki se pomerijo v veščinah prve pomoči.

15. 6. 2014, Policija in Gorska reševalna zveza Slovenije podpisali dogovor o sodelovanju
  Generalni direktor Policije Stanislav Veniger in predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) Igor Potočnik sta danes na Bledu podpisala dogovor, ki daje pravno podlago medsebojnemu sodelovanju. Kot sta poudarila ob podpisu, Policija in GRZS sicer že dolgo uspešno sodelujeta zlasti na področju reševanja, logistike in obveščanja.
15. 6. 2014, Skupna vaja GRS Rateče, Kranjska Gora, Mojstrana in Bovec
  Tamar, junij 2014: Dolgo je zorela želja po bolj resni vaji na območju naše postaje. Načelnik Marko Kopavnik je našel kompaktno in 200m visoko steno po Strugom, ki je v nekaterih delih previsna. Nad steno je bilo slutiti dober teren za izdelavo sidrišč in dovolj prostora za reševalce. Na levi strani je dostop nad steno nudil greben, ki pa je le od daleč dajal vtis lahkega pristopa. Kljub vsemu je padla odločitev, da organiziramo vajo za več postaj, saj je že pogled na steno in zamišljeni scenarij poznavalcu dal vedeti, da bo vsak par rok še kako dobrodošel.
11. 6. 2014, Vaja društva GRS Jesenice - junij 2014
  Čudovit nedeljski dan... Vsak bi poče kaj zanimivega, kaj zase... Klic s 112 ponavadi poskrbi, da ni treba preveč razmišljati kaj bi počeli. Obvestilo pravi, oseba je nekje nad Gajškovo potjo, v globokem grabnu, med podrtimi drevesi ...
 
11. 6. 2014, Razmere na zelo zahtevni poti na Raduho
  Da so v gorah, še posebej v visokogorju in na osojnih straneh gora, še vedno zimske razmere, vemo, da ste že seznanjeni. Tu objavljamo nekaj posnetkov in opis, kakšne so razmere na zelo zahtevni poti na Raduho. Potrebna je primerna oprema (čelada, cepin, dereze).
9. 6. 2014, Planincu je po grabnu zbežal kužek ...
  Cel teden že zbiram pogum, da napišem nekaj besed o naši letni društveni vaji, ki je bila zadnjo soboto v maju. Toliko stvari je bilo vmes, ki so poleg rednega dela, družile nas gorske reševalce. Celomesečne četrtkove aktivnosti na Perovem, priprave poligona na Veliki planini, priprave vaje za reševalne pse ...

Večkrat smo se v hecu spogledali in se spomnili na "štos" ko mož pride domov iz gostilne in na stopnicah zagleda kovčke: " Oooo, a zdaj pa še na morje ..."
9. 6. 2014, Spominska slovesnost na Okrešlju
  Na toplo in sončno junijsko soboto smo se na Okrešlju zbrali prijatelji odprtih src in počastili spomin na Mitjo Brajnika, Luko Karničarja, Janija Kokalja, Rada Markiča in Borisa Mlekuža. Sedemnajst let je že minilo od takrat, ko se je na rednem helikopterskem usposabljanju reševalcev letalcev zgodila tragedija. Splet nesrečnih okoliščin tistega usodnega dne je bil kriv, da je življenje na Turski gori pustilo pet reševalcev in da je ravno toliko družin ostalo brez očeta.
7. 6. 2014, Preizkus usposobljenosti vodnikov reševalnih psov na Veliki planini
  Dva tedna po tečaju za vodnike reševalnih psov smo pripravili še preizkus usposobljenosti. Organizacijsko so izvedbo prevzeli reševalci iz Kamnika zato je vaja potekala na območju Velike planine.
3. 6. 2014, Plaketa Občine Tolmin Žarku Trušnovcu
  Občina Tolmin je na slavnostni seji ob občinskem prazniku 30. maja 2014 podelila mag. Žarkotu Trušnovcu za dolgoletno delo na področju prostovoljstva in humanitarnih dejavnosti pri vzgoji otrok in mladine, dejavnosti gorske reševalne službe in civilne zaščite najvišje priznanje, plaketo Občine Tolmin.
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38 
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020