Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 541 - 560 od 695 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
15. 6. 2014, Skupna vaja GRS Rateče, Kranjska Gora, Mojstrana in Bovec
  Tamar, junij 2014: Dolgo je zorela želja po bolj resni vaji na območju naše postaje. Načelnik Marko Kopavnik je našel kompaktno in 200m visoko steno po Strugom, ki je v nekaterih delih previsna. Nad steno je bilo slutiti dober teren za izdelavo sidrišč in dovolj prostora za reševalce. Na levi strani je dostop nad steno nudil greben, ki pa je le od daleč dajal vtis lahkega pristopa. Kljub vsemu je padla odločitev, da organiziramo vajo za več postaj, saj je že pogled na steno in zamišljeni scenarij poznavalcu dal vedeti, da bo vsak par rok še kako dobrodošel.
11. 6. 2014, Vaja društva GRS Jesenice - junij 2014
  Čudovit nedeljski dan... Vsak bi poče kaj zanimivega, kaj zase... Klic s 112 ponavadi poskrbi, da ni treba preveč razmišljati kaj bi počeli. Obvestilo pravi, oseba je nekje nad Gajškovo potjo, v globokem grabnu, med podrtimi drevesi ...
 
11. 6. 2014, Razmere na zelo zahtevni poti na Raduho
  Da so v gorah, še posebej v visokogorju in na osojnih straneh gora, še vedno zimske razmere, vemo, da ste že seznanjeni. Tu objavljamo nekaj posnetkov in opis, kakšne so razmere na zelo zahtevni poti na Raduho. Potrebna je primerna oprema (čelada, cepin, dereze).
9. 6. 2014, Planincu je po grabnu zbežal kužek ...
  Cel teden že zbiram pogum, da napišem nekaj besed o naši letni društveni vaji, ki je bila zadnjo soboto v maju. Toliko stvari je bilo vmes, ki so poleg rednega dela, družile nas gorske reševalce. Celomesečne četrtkove aktivnosti na Perovem, priprave poligona na Veliki planini, priprave vaje za reševalne pse ...

Večkrat smo se v hecu spogledali in se spomnili na "štos" ko mož pride domov iz gostilne in na stopnicah zagleda kovčke: " Oooo, a zdaj pa še na morje ..."
9. 6. 2014, Spominska slovesnost na Okrešlju
  Na toplo in sončno junijsko soboto smo se na Okrešlju zbrali prijatelji odprtih src in počastili spomin na Mitjo Brajnika, Luko Karničarja, Janija Kokalja, Rada Markiča in Borisa Mlekuža. Sedemnajst let je že minilo od takrat, ko se je na rednem helikopterskem usposabljanju reševalcev letalcev zgodila tragedija. Splet nesrečnih okoliščin tistega usodnega dne je bil kriv, da je življenje na Turski gori pustilo pet reševalcev in da je ravno toliko družin ostalo brez očeta.
7. 6. 2014, Preizkus usposobljenosti vodnikov reševalnih psov na Veliki planini
  Dva tedna po tečaju za vodnike reševalnih psov smo pripravili še preizkus usposobljenosti. Organizacijsko so izvedbo prevzeli reševalci iz Kamnika zato je vaja potekala na območju Velike planine.
3. 6. 2014, Plaketa Občine Tolmin Žarku Trušnovcu
  Občina Tolmin je na slavnostni seji ob občinskem prazniku 30. maja 2014 podelila mag. Žarkotu Trušnovcu za dolgoletno delo na področju prostovoljstva in humanitarnih dejavnosti pri vzgoji otrok in mladine, dejavnosti gorske reševalne službe in civilne zaščite najvišje priznanje, plaketo Občine Tolmin.
2. 6. 2014, Varno v gore
  Prispevek novinarke Marjete Klemenc o varnejši hoji v gore.
2. 6. 2014, Spominska svečanost na Okrešlju - 17 let od nesreče
  Gorska reševalna zveza Slovenije, postaja GRS Tolmin in PD Tolmin ob 17-letnici nesreče organizirajo spominsko svečanost, ki bo v soboto, 7. junija 2014, ob 10. uri, pri spominskem obeležju na Okrešlju.
29. 5. 2014, Letna vaja GRS Maribor v Grazer Bergland
  Osemnajst gorskih reševalcev in pripravnikov Društva GRS Maribor se je udeležilo društvene vaje iz letne tehnike reševanja, katero smo izvedli v nedeljo, 25.05.2014 nad vasjo Mixnitz na Avstrijskem Štajerskem.
28. 5. 2014, Donacija Leka za nakup novega defibrilatorja
  Podjetje Lek, član skupine Sandoz, je Gorski reševalni zvezi Slovenije (GRZS) podelil donacijo za nakup mobilnega defibrilatorja in dodatne opreme za reševanje v gorah.
28. 5. 2014, Bilten Snežna sezona 2012/13 v Sloveniji
  Slovenija je med tistimi državami, ki jih ogrožajo snežni plazovi. V povprečju povzročijo plazovi 1-2 žrtvi na snežno sezono, večinoma v vzpetih pokrajinah, zlasti visokogorskih. Če so bili nekdaj med žrtvami domačini, pa so v zadnjih desetletjih med njimi predvsem obiskovalci gora. Za preprečevanje lavinskih nesreč je zato izjemnega pomena preventiva, katere sestavni del sta tudi pregled vsakokratne sezone.
28. 5. 2014, Kako ravnamo v primeru nesreče v gorah ali reševalne intervencije
  Planinska zveza Slovenije in Gorska reševalna zveza Slovenije ter njun skupni odbor Gore in varnost so pripravili informativno - preventivno - zloženko (Nasveti za planince, alpiniste in ostale obiskovalce gora v primeru gorske nesreče in reševalne intervencije) z osnovnimi napotki, kako ravnati v tem primeru ter kako ravnati, da do nesreče ne bi prišlo. V primeru nesreče vedno kličite 112.
28. 5. 2014, Novinarska konferenca GRZS, 28. 05. 2014
  Letošnje poletje v gorah, utegne biti eno nevarnejših zaradi obilice poznega snega. Javnost bi morala biti o tem čim bolj obveščena. Novinarji in mediji pri tem odigrate ključno vlogo.

26. 5. 2014, 17. tek na Krim
  Na lepo sončno nedeljo 25. maja je GRS Ljubljana organizirala že 17. Tek na Krim. V lepem sončnem vremenu so dvočlanske ekipe tekle s hipodroma v Vrbljenem v Strahomer in čez Kramarco do vrha Krima, kjer se je ustavilo merjenje časa. V ciljnem šprintu je ekipa GRS Ljubljana le za nekaj korakov prehitela drugouvrščeno ekipo ...
25. 5. 2014, Vodniki reševalnih psov na Virnikovi planini
  Med 22. in 25. majem je na Virnikovi planini nad Jezerskim potekalo redno letno usposabljanje vodnikov rešševalnih psov GRZS. Sodelovalo je 31 članov GRZS in trije gostje. Pogoji za delo na okolišških terenih so dobri in ker nam je vreme služžilo, smo vsak dan maksimalno izkoristili.

22. 5. 2014, Vabilo na novinarsko konferenco GRZS
  Spoštovane novinarke in novinarji,
vabimo Vas na novinarsko konferenco Gorske reševalne zveze Slovenije, ki bo v sredo, 28. maja 2014, ob 10. uri, v veliki sejni sobi na sedežu Gorske reševalne zveze Slovenije, Bleiweisova cesta 34, Kranj.
21. 5. 2014, Delovni obisk GRZS v tovarni PETZL, Francija
  Namen obiska:
  • spoznati delovno okolje enega največjih proizvajalcev plezalne in delovne opreme,
  • pridobiti informacije o čelnih svetilkah, ki so v nabavnem planu za leto 2015,
  • razčistiti dileme glede uporabe plezalnih pasov Falcon in Falcon Mountain,
  • pridobiti informacije o nadaljnjem razvoju in smernicah razvoja določenih segmentov opreme (ProTraxion, ID, Lezard ...),
  • pridobiti informacije o poligonu za testiranje opreme in možnosti dodatnega usposabljanja za člane GRZS v prihodnosti,
  • spoznati določene vodilne kadre zaposlene pri Petzlu, ki delujejo na področju razvoja.
20. 5. 2014, Dušanu Glažarju - Duliju v spomin
  In sedaj, ko je mraz in žled popustil, snega v dolini pa že nekaj časa ni več in je pomlad na višku, nas je spet do kosti zmrazilo. Nepričakovano nas je zapustil Duli - DUŠAN GLAŽAR.
17. 5. 2014, Snežne razmere
  ARSO: Z današnjim dnem končujemo redno poročanje o stanju snežne odeje. Znova bomo z njim pričeli jeseni ob prvem obilnejšem sneženju v gorah po 15. novembru, po potrebi pa tudi prej.

GRZS: Kolegom na ARSU hvala za redno in sprotno obveščanje o nevarnosti snežnih plazov. S tem tudi mi zaključujemo z obveščanjem. Vse obiskovalce gora pa opozarjamo, da je v gorah še vedno sneg, ki se bo obdržal tudi do poznega poletja. Pred odhodom na turo se pozanimajte o razmerah na poti in se primerno opremite. Cepin in dereze bodo na nekaterih poteh še vedno obvezen pripomoček za varno prečenje snežišča.
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2019