Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 521 - 540 od 695 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
19. 8. 2014, Velika plaketa Občine Radovljica
  Po sklepu Občinskega sveta Občine Radovljica se je Velika plaketa občine Radovljica pred kratkim podelila društvu Gorske reševalne službe Radovljica ob 50-letnici uspešnega humanitarnega dela na področju reševanja.
6. 8. 2014, Kako je potekalo dežurstvo na Brniku
  Pripis urednika: Glavna planinska sezona je v polnem teku. Kljub nestanovitnemu vremenu je gorah precej obiskovalcev. Dežurna ekipa na Brniku skrbi, da morebitni poškodovanci pridejo čimprej do strokovne pomoči. Nekaj utrinkov iz vikend dežurstva nam je opisal zdravnik in gorski reševalec letalec Jurij Gorjanc.
2. 8. 2014, Nasvet za varnejši korak v gorah
  Policija, PZS in GRZS svetujejo: Če se ta vikend odpravljate v gore, svetujemo, da turo prilagodite vremenski napovedi, ki ni najbolj spodbudna, sploh ne za popoldanski čas. Zaradi možnih ploh in neviht zato izbirajte krajše in nižje ture. Zlasti v visokogorju so možni tudi hitri vremenski preobrati, poti pa so povečini mokre in spolzke.
1. 8. 2014, Pomoč Aleševi in Petrovi družini - SMS donacija
  Dnevi tečejo, člani Alpinističnega odseka PD Kamnik in GRS Kamnik, pa se še vedno težko soočamo z mislijo, da se naša dva člana, Aleš Holc in Peter Mežnar, ne bosta več vrnila z julijske raziskovalne odprave v kitajske gore nad dolino reke Shaksgam ...
18. 7. 2014, Razmere
  Mitja Šorn: Zadnje čase se vsepovsod govori, da so v hribih slabe razmere. Meni osebno se razmere zdijo odlične, saj niti na Trigavu ni običajne gneče. Res pa je, da so razmere malo specifične in jih ta letni čas nismo navajeni. Poizkusil jih bom opistai na nekaj poteh, ki sem jih prehodil v zadnjih 14 dneh.
18. 7. 2014, Vrhunec planinske sezone, zato previdno v gorah
  Prispevek Mira Štebeta in pogovor Igorja E. Berganta s predsednikom Planinske zveze Slovenije Bojanom Rotovnikom, o varnejšem obiskovanju gora v času vrhunca planinske sezone.
16. 7. 2014, 6 nasvetov za varen obisk gora
  Številni se bodo tudi to poletje odločili, da lepe, tople dni preživijo aktivno, v raziskovanju gora. V Sloveniji jih imamo ogromno, od čisto enostavnih, primernih za skoraj vsakega posameznika, do bolj zahtevnih, ki ustrezajo le najbolj pripravljenim. Tako za ene kot za druge velja pravilo, da je treba pri hoji v hribe biti pripravljen in previden. Na kaj vse morate misliti, preden se lotite vašega podviga, smo povprašali Matjaža Šerkezija, predsednika Komisije za informiranje in analize Gorske reševalne zveze Slovenije.
16. 7. 2014, Mountain FPV Rescue Exercise [OneDrone DemoTeam]
  Published on Jun 16, 2014 - Velika planina: Practice solving and presentation multirotors and planes for rescue purposes. Presentation of what they can do RC planes and multikopters in difficult terrain. Thank you for the invitation, GRS Kamnik.
14. 7. 2014, Stanleyjev pokal na vrhu Golice
  Anže Kopitar je izrazil željo, da »Stankota«, kot mnogi po domače imenujejo to, v hokejskem svetu najbolj cenjeno lovoriko, v okviru obiska v Sloveniji, prinese tudi na enega od slovenskih vrhov. In kateri naj bi bil najbolj primeren vrh, če ne Golica, ki je v domovini znana po narcisah, v svetu pa po Avsenikovi Golici. Hkrati pa se z njega odpira pogled na kraj, kjer je Anže začel svojo uspešno hokejsko kariero.
6. 7. 2014, Hrvaški gornik je omahnil tik pod Triglavom
  Črna serija tragičnih nesreč v naših gorah se noče zaključiti ...


2. 7. 2014, Alpinist omahnil v globino
  Nesreči je botrovalo neupoštevanje osnovnih pravil plezanja.

Kamnik, 02. 07. 2014: Danes dopoldne se je med plezanjem v jugovzhodno steni Planjave v smeri Humar - Škarja zgodila nesreča. Alpinistični inštruktor in pripravnik sta nenavezana vstopila v smer in jo ob koncu prvega raztežaja zgrešila.
1. 7. 2014, Otroci osnovnih šol jeseniške in žirovniške občine na Brniku
  V četrtek dopoldan, 19.6.2014, je bil pri policistih na Brniku pravi živ žav. Preko 250 otrok in njihovih spremljevalcev - za šest avtobusov se jih je nabralo - iz štirih osnovnih šol jeseniške občine: Toneta Čufarja, Prežihovega Voranca, Poldeta Stražišarja in Koroške Bele ter iz Osnovne šole Žirovnica, si je ogledalo prostore Letalske policijske enote na Brniku. Otroci so si ogled prislužili s sodelovanjem na nagradnem natečaju Društva gorske reševalne službe Jesenice, ki smo ga organizirali v okviru prireditev, s katerimi obeležujemo 90 let delovanja gorske reševalne službe na Jesenicah.
28. 6. 2014, Druga smrtna žrtev Storžiča letos
  Omahnil tik pod vrhom
Sredi mirnega sobotnega dopoldneva se je po mobilniku v Operativno komunikacijskem centru v Kranju javil gornik z vrha 2132 višinskih metrov visokega Storžiča in javil, da je opazil zdrs pristonega gornika pod vrhom po grebenu na južno stran.
27. 6. 2014, 10. svetovni kongres višinske medicine in fiziologije & gorske urgentne medicine in zasedanje medicinske komisije IKAR (IKAR MEDCOM)
  Bolzano, Italija, 25 - 31. maj 2014: Po več kot desetletju je bil največji svetovni kongres gorske medicine spet v Evropi. Pritegnil je 600 udeležencev iz 43 držav - od bazičnih raziskovalcev, ki se ukvarjajo z molekularnimi in genetskimi mehanizmi z višino povezane (pato) fiziologije in kliničnih raziskovalcev na eni, do zdravnikov gorskih reševalcev, zdravnikov raznih drugih služb in odpravarskih zdravnikov na drugi strani.
25. 6. 2014, Srčni gorski reševalci podirajo državne meje
  Na regionalnem srečanju gorskih reševalcev v Paklenici tudi 12 slovenskih inštruktorjev.
Kljub vročini jih morje ni premamilo, raje so lezli po smereh Tržiška Levo ali Celjski Klin.


Paklenica: Vročina je nažigala na območju Veliko Rujno nad Paklenico v Dalmaciji tako silno, da so se še kače poskrile v hladne luknje. Namesto tihote so se spod vrhov slišali zvoki gorniškega orodja in opreme ter pogovori v nekaj nam precej domačih jezikih v stilu: »Ja, ja ... Če nimaš kornjače, pa vzameš želvo, je prav tako dobra ...«
24. 6. 2014, GRS Tolmin, reševanje padalcev, junij 2014
  Sončno in toplo vreme je pravi magnet za jadralne padalce in tudi tokrat se jih je v Posočju zbralo veliko. Po daljšem obdobju deževnega in nevihtnega vremena je bilo lepo opazovati pisano nebo nad dolino Soče. Več sto jih je v teh dneh uživalo v jadranju nad dolino smaragdne reke. Veliko padalcev v zraku navadno pomeni tudi več dela za nas tolminske gorske reševalce. Tudi v tem tednu ni bilo nič drugače.
24. 6. 2014, Dolga ali kratka tura, izberite dolge hlače
  18. 5. 2014, Slovenske novice: Nahrbtnik in gojzarji še zdaleč niso dovolj za obisk gora. Poleg ustrezne opreme in telesne pripravljenosti je pomemben dejavnik tudi vreme, ki je tam stalna spremenljivka.
22. 6. 2014, Regionalno srečanje gorskih reševalcev ob dalmatinski obali
  Paklenica 2014: Ducat gorskih reševalcev - inštruktorjev se je konec tedna odpravilo z vso pripadajočo opremo za stensko reševanje proti Dalmaciji. Člani postaj Ljubljana, Jesenice, Tržič, Kamnik in Celje so sodelovali na regionalnem srečanju petih gorskih reševalnih služb s prikazom spusta ponesrečenca z nosili TSL in vitlom KONG ORTLES.
16. 6. 2014, Dan reševalcev in tekma prve pomoči na Virnikovi planini
  GRZS vsako leto na dnevu gorskih reševalcev, ki se zadnja leta odvija v učnem centru GRZS na Virnikovi planini, pripravi še tekmo ekip, ki se pomerijo v veščinah prve pomoči.

15. 6. 2014, Policija in Gorska reševalna zveza Slovenije podpisali dogovor o sodelovanju
  Generalni direktor Policije Stanislav Veniger in predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) Igor Potočnik sta danes na Bledu podpisala dogovor, ki daje pravno podlago medsebojnemu sodelovanju. Kot sta poudarila ob podpisu, Policija in GRZS sicer že dolgo uspešno sodelujeta zlasti na področju reševanja, logistike in obveščanja.
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2019