Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Prikazano: 241 - 260 od 748 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
5. 10. 2017, Pol stoletja Letalske policijske enote
  Pet različnih tipov helikopterjev LPE je bilo parkiranih na letališki ploščadi hangerja enote, ki trenutno šteje 40 ljudi. Dva od 21 pilotov sta, med slavjem, pripeljala s šestim plovilom pripadnike Specialne enote. Usklajeno so pokazali, kako na terenu rešiti ranjenega kolega, ki so ga, nameščenega v posebni vreči, z jeklenico in spremljavo enega iz enote dvignili v plovilo in odpeljali na varno.
2. 10. 2017, Val 202 - ime tedna Žarko Trušnovec
  Psiholog in tolminski gorski reševalec Žarko Trušnovec je za izkušnje, energijo in izjemno strokovnost prejel prestižno mednarodno nagrado Targa d'argento.
2. 10. 2017, Srečanje vodnikov reševalnih psov Alpe Adria 2017
  Vsakoletno srečanje vodnikov reševalnih psov Alpe Adria je tokrat potekalo v organizaciji avstrijske reševalne službe, skupine Koroška.
Kljub megli, da so tiči peš hodili je dan minil, kot bi mignil.
27. 9. 2017, GRS Tolmin - reševanje potnikov v nesreči dveh žirokopterjev
  V torek, 26.09.2017 ob 18.20 uri je operativec Regijskega centra za obveščanje v Novi Gorici obvestil gorske reševalce Postaje GRS Tolmin, da sta na hribovitem območju med Idrijo in Ajdovščino hkrati strmoglavila dva žirokopterja. Žirokopter ali avtožiro je lahko zračno plovilo, nekakšna kombinacija helikopterja in letala.
25. 9. 2017, 46. Targa d’Argento Pinzolo
  46. Targa d'Argento (Srebrna plaketa - Mednarodna nagrada solidarnosti) v roke Žarku Trušnovcu iz Tolmina.
18. 9. 2017, Za varnejše reševanje v gorah po znanje in oprijem v AMZS
  V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem je danes v sodelovanju z Gorsko reševalno zvezo Slovenije potekal prilagojen tečaj varne vožnje za gorske reševalce.
18. 9. 2017, Alpina in GRS Bohinj skupaj za varna doživetja v hribih
  Žirovsko podjetje Alpina in Gorska reševalna služba Bohinj sta združili desetletja izkušenj in edinstvene tehnične rešitve s ciljem, da slovenskim pohodnikom omogočita varna doživetja v hribih. Zamisel o sodelovanju je nastala ob 70-letnici Alpine in GRS Bohinj in to jesen že prinaša novosti. Čevelj Alpina Bohinj, ki so ga v Alpini razvili v sodelovanju z GRS Bohinj, je že na voljo v izbranih prodajalnah Alpina, del sredstev od prodaje pa bodo namenili za delovanje bohinjske GRS.
18. 9. 2017, Draga pri Begunjah - prikazna vaja za člane Odbora za obrambo RS
 
Po ogledu prostorov GRS Radovljica so se 13. 9. 2017 ob 10:30  gledalci zbrali v neposredni bližini delovišča, kjer smo bili reševalci že pripravljeni za prikaz vseh scenarijev. Kot zadnji je na prizorišče priletel helikopter in posadka Slovenske vojske, saj so zaradi megle na Brniku pridobili nekaj zamude.
13. 9. 2017, Spoštovani člani Gorske reševalne zveze Slovenije,
 
Ob letošnjem tradicionalnem, že 52. pohodu Sto žensk na Triglav, ste se še enkrat izkazali kot vsega zaupanja vredni posamezniki z vrhunsko potrpežljivostjo in znanjem gibanja v visokogorju, v katerega ne gre dvomiti. Našim pohodnicam ste vsaki posebej spisali osebno zgodbo, polno drobnih koščkov radosti in ponosa ob osvojitvi najvišjega vrha Slovenije. Zato vam v imenu redakcije Slovenskih novic, organizatorja pohodov od leta 1991 naprej, za vaš trud in pozornost, ki ste jo namenili varnosti vsem udeleženkam tako ob vzponu kot povratku na izhodišče, izrekam iskreno zahvalo.

Odgovorni urednik Slovenskih novic Bojan Budja

5. 9. 2017, Intervencija 3.9.17 na Mangrtu
  Ko se vršaci odenejo v prvi zimski plašč, je že skoraj tradicija, da se "izkušenim" gornikom rado
zalomi pri raziskovanju novonastalih razmer na gori.

23. 8. 2017, Očistimo naše gore v Kamniški Bistrici
  Pridružite se nam v nedeljo, 27. avgusta, ob 9. uri pri Domu v Kamniški Bistrici, ko se bo tradicionalna vseslovenska akcija Očistimo naše gore mudila v deželi pravljic in pripovedk.

V sodelovanju z Gorsko reševalno zvezo Slovenije bomo predstavili program SarOS za hitrejše reševanje ponesrečencev v gorah, kolegi reševalci pa bodo za otroke organizirali orientacijsko tekmovanje.
23. 8. 2017, Zgodba dveh alpinistov – gorskega reševalca in njegovega avtomobila
  To je zgodba o dveh alpinistih. O gorskem reševalcu, ki visoko v gorah rešuje življenja, ter o njegovem avtomobilu, ki ima prav tako odlične plezalne sposobnosti in reševalca pelje v surovo okolje, kar najbližje ponesrečencu. V gorah sta ključna zbranost ter varno in zanesljivo gibanje, kar velja tako za turiste, reševalce kot tudi njihov službeni avtomobil.
23. 8. 2017, Ob reševanju v gorah šteje vsaka minuta
  Gorski reševalci svetujejo, kako ravnati, ko morate poklicati na pomoč. Gorsko okolje je posebno okolje in vsaka nesreča je veliko tveganje tako za poškodovanca kot tudi za vse vpletene reševalce. Ekipa Gorske reševalne zveze Slovenije je v letu 2017 posredovala po 342 klicih na pomoč planincev, največ na območju reševalne službe Bohinj. V posnetku si oglejte, kako poteka reševanje s helikopterjem in kaj lahko naredite sami, da bo intervencij čim manj.
20. 8. 2017, Hvala za pomoč ob treningu
  Časopisna hiša Delo, redakcija Slovenskih novic, se iskreno zahvaljuje Gorski reševalni zvezi Slovenije in članom postaje GRS Tržič za pomoč pri izvedbi treninga za letošnji pohod Sto žensk na Triglav.
18. 8. 2017, Reševanje pri slapu Parabola
  Pretekli vikend sem bil prvič priča helikopterskemu reševanju ponesrečenca v gorah, na Bovškem se je pri slapu Parabola poškodoval, zlomil nogo 11 letni fantič iz Nizozemske, ki je bil tu na počitnicah z družino.
7. 8. 2017, Le če zaupaš kolegu, bodo akcije uspešne
  »Če ne bi imel rad dela gorskega reševalca, tega ne bi počel,« pravi Iztok Butinar, načelnik rateškega društva gorskih reševalcev, ki so ga z ljubeznijo do hribov okužili doma. »V družini je bila navada obiskovanja gora in tudi oče je bil gorski reševalec«, zato je že zgodaj ugotovil, kako je treba živeti s tem.
21. 7. 2017, Sandali, natikači in preizkušanje voznih sposobnosti: nespametnost v naših gorah
  Hitri in nepripravljeni turisti so v gorah največja nevarnost sebi in gorskim reševalcem, ti nemalokrat tvegajo svoje življenje za reševanje nespametnih pohodnikov. Najpogostejša vzroka nesreč sta še vedno neznanje in neprimerna obutev. "Bojim se, da bo tega vedno več," zaskrbljeno pove Igor Potočnik, predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije.
10. 7. 2017, Gorski reševalci so pod Veliko planino rešili izgubljeno planinko
  Kamnik.info (10.7.2017): Včeraj, kmalu po koncu tekov na Veliko planino, so kamniški gorski reševalci priskočili na pomoč izgubljeni planinki, ki se je izgubila in zašla na poti čez Rigelj ter obtičala na izjemno strmem in spolzkem južnem pobočju, nekaj sto metrov pod samim vrhom Velike planine.
3. 7. 2017, Iskanje pogrešanih oseb PLATAK 1.7. 2017
  Reški kolegi reševalci so nas tudi letos povabili na trening. Že v petek pozno popoldan smo se odpravili, Fajfar Borut - Čopko (GRS Kranj) z Debby, Leva Marjeta (GRS Maribor) z Bee, Pavšič Danilo (GRS Tolmin) s Flo in Trnkoczy Ana (GRS Bovec) z Ajko. Vreme v hrvaški Istri nam je otežilo potovanje, tako da smo prispeli šele okoli 21 ure. Avstrijskih kolegov žal ni bilo, saj so imeli svoj trening, sta pa italijanska kolega popestrila mednarodno udeležbo.

28. 6. 2017, Strip Gorska medicina za vsakogar
  Na pobudo gorskega zdravnika letalca Jurija Gorjanca je pod okriljem Odbora za usposabljanje in preventivo PZS izšel brezplačen strip Gorska medicina za vsakogar, ki s pomočjo gorskega zdravnika Janeza na moč slikovito predstavi razumevanje bolezni, povezanih z gorami in mrazom, poznavanje tveganj, priprave in vadbo.
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020