Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, sobota, 18. januar 2014, ogledov: 6981

Volilni občni zbor Postaje GRS Tolmin

Pregledali so opravljeno delo v preteklem letu, prebrali poročila načelnika, vodje izobraževanja, gospodarja, nadzornega odbora in blagajničarke ter se seznanili še z drugo perečo problematiko postaje. Ne glede na zelo dobro in številno opravljeno delo, pa je najbolj razveseljiv podatek, da je bilo po dobrem desetletju leto 2013 prvo, ko je bilo reševanj manj kot leto pred tem.
Že kar nekaj let je drugi vikend v januarju rezerviran za občni zbor Postaje GRS Tolmin. Tudi tokrat ni bilo nič drugače. Štiriinštirideset reševalcev in veliko gostov, ki so s svojo prisotnostjo počastili zbor, se je zbralo v okrepčevalnici Korita v Zatolminu.

Tokratni občni zbor pa je bil tudi volilni. Dosedanjemu vodstvu se je po 4 letih dela iztekel mandat. Reševalci so se jim zahvalili za opravljeno delo in brez pripomb potrdili njihovo razrešitev, soglasno pa so potrdili predlagane kandidate za novo vodstvo. Kaj bistveno se sestava vodstva ni spremenila, le načelniku Trušnovec Žarku se je kot namestnik  pridružil Rutar Iztok iz mlade garde reševalcev, medtem ko je Žagar Davorin v nadzornem odboru zamenjal Kenda Andreja, zdravnik Tašič Saš Jurij pa svojega predhodnika Humar Bogomirja. Vodje skupin in njihovi namestniki pa so ostali isti, kot do sedaj.
Seveda je bila beseda dana tudi vsem gostom, ki so s svojimi izbranimi besedami opisali njihovo videnje opravljenega dela in sodelovanja.

Po večerji pa so reševalce dolgo čez polnoč zabavali zamejski prijatelji iz ansambla Kraški ovčar.

Miljko LESJAK

GRS Tolmin

  
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020