Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Katarina Janjič, sobota, 6. junij 2020, ogledov: 6627

Letna vaja Postaje GRS Tolmin - sobota, 6.6.2020

Sprostitev omejitvenih ukrepov zaradi virusa smo reševalci Postaje GRS Tolmin izkoristili, da obnovimo znanje iz letne tehnike reševanja in se tako dobro pripravimo na prihajajočo poletno sezono. Tudi vreme nam je šlo na roko, saj je bila sobota daleč najbolj sončen dan v vsem deževnem tednu.
Ob 7. uri zjutraj smo se zbrali pred novimi postajnimi prostori, kjer so nam inštruktorji na kratko demonstrirali postopke, ki smo jih morali opraviti na vaji. Sledila je vožnja do skrivne lokacije na robu Šentviške planote. Vajo, ki je štela tudi za obnavljanje licence, so inštruktorji pripravili v strmi, deloma previsni in s policami prepredeni steni. Tu smo po skupinah in pod obremenitvijo izvajali postopke reševalne tehnike - vzpenjanje ob vrvni ograji, spust in dvig z uporabo tipizirane tehnike in vitla Ortler, spust po vrvi čez steno z vmesnimi prepenjanji in sestavljanje nosil UT2000 in TSL. Da nam ne bi bilo preveč enostavno, so delovišča postavili na bolj zahtevnih in izpostavljenih mestih.
Po opravljeni vaji je sledila obvezna analiza, kosilo na Pečinah in seveda pospravljanje ter sušenje mokre in blatne opreme na postaji.
Vaje se je udeležilo 35 članov, med njimi tudi 7 pripravnikov in pripravnic za gorskega reševalca.

Miljko Lesjak
Postaja GRS Tolmin

Fotogalerija

Letna vaja Postaje GRS Tolmin - sobota, 6.6.2020 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020