Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Katarina Janjič, nedelja, 1. marec 2020, ogledov: 10085

Zimsko usposabljanje VRP

Kljub skromni zimi, vsaj do sedaj, smo na terenih na severni stran Nad šitom glave in Male Mojstrovke našli odlične pogoje za delo. V zametih je snega na metre, skratka dovolj za zelo kvalitetno delo.

Inštruktorji so poskrbeli, da so skupine delale strokovno in kar najbolje izkoristile sicer izjemno vetrovno vreme, ki je močno oteževalo pogoje za delo psov, hkrati pa sproti zasipalo vhode "grobov", lukenj, ki so namenjene treningu iskanja zasutih v snežnem plazu.
Za popestritev in nadgradnjo znanja nas je eno popoldne obiskal zdravnik, da smo pod strokovnim vodstvom ponovili obravnavo zasutega v snežnem plazu. V bližini koče pa smo pripravili dokaj velik poligon s šestimi zasutimi lavinskimi žolnami, da so se vodniki lahko preizkusili v iskanju z lavinsko žolno v različnih, bolj ali manj zahtevnih situacijah.
Na tečaju so sodelovali vsi vodniki KRP GRZS (razen dveh, ki ju je položila gripa). Na tečaju že tradicionalno gostimo kolege iz sosednjih držav oz. Balkana, ki jim na ta način nudimo pomoč pri usposabljanju svojih samostojnih ekip. Tako so bili tokrat prisotni še 4 kolegi iz GSS Crna gora, dva kolega iz HGSS ter en vodnik MORS.
V času našega tečaja sta se dva naša predstavnika udeležila enotedenskega tečaja za reševanje iz plazov v sosednji Avstriji, štirje kolegi pa so se udeležili srečanja Alpe Adria v Innerkremsu v sosednji Avstriji.

Fotogalerija

Zimsko usposabljanje VRP 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020