Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Dušan Polajnar, ponedeljek, 29. julij 2019, ogledov: 8467

Reševanje padalca na Ozbenu nad Drežnico

V sredo, 24.07.2019 je operativec na Regijskem centru za obveščanje aktiviral reševalce Postaje GRS Tolmin za reševanje padalca na Ozbenu nad Drežnico. Padalec je zaradi prenizke višine leta s padalom pristal na vrhu krošnje in nepoškodovan obvisel 20 m visoko.
Da bi prišel do mobilnega telefona, s katerim je nato poklical za pomoč, je zlezel iz padalskega sedeža. Sproščen padalski sedež je padalo dvignilo kakšen meter nad njim izven dosega rok, sam pa je kot kakšna ptica nezavarovan obsedel na debelejši veji kakšnih 7 m stran od debla.

Takoj po obvestilu smo se odpravili na kraj nesreče. Reševanje je bilo zahtevno, saj bi lahko padalec kadarkoli izgubil ravnotežje in padel z višine okoli 18 m na tla. Kako bi se padec končal, ni potrebno posebej omenjati.

Eden od reševalcev je splezal na drevo, nato pa smo ga po vrvi spustili do padalca. Slednjega smo v trikotnem sedežu varno spravili na tla. Še precej več časa pa smo porabili, da smo z drevesa rešili tudi padalo. Pri napornem žaganju debelih vej z ročno žago smo pomislili tudi na nabavo kakšne akumulatorske. Precej lažje bi šlo.

Miljko Lesjak
GRS Tolmin

Fotogalerija

Avtor/ica: Miljko Lesjak

Reševanje padalca na Ozbenu nad Drežnico 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020