Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Irena Habjan Mušič, torek, 5. februar 2019, ogledov: 5151

Donacija Humanitarnega društva ADRA Slovenija

V Adri Slovenija smo se imeli možnost povezati z Gorsko reševalno zvezo Slovenije in Gorsko reševalno službo Škofja Loka. Bilo nam je v čast, da smo lahko spoznali nekatere legende gorskega reševanja in jim vse skupaj podarili 1200 ASTRO folij za potrebe pri reševanju ponesrečencev.
Vse skupaj se je lani zabeležilo več kot 500 reševalnih akcij, predaja astro folij pa je deloma potekala ob reševalnem helikopterju, ki letno sodeluje pri večini od teh najnujnejših primerih. Ob bok 700 gorskih reševalcev v Sloveniji, se raznih akcij in usposabljanj udeležujejo tudi Jani Bele - predsednik komisije za informiranje in analize v GRZ, Dušan Polajnar –strokovni delavec GRZ Slovenija, Robert Kralj – inštruktor letalskega reševanja za GRZ in pa Miha Avbelj – član GRZ in bivši tehnik letalec v reševalnih akcijah. Za GRS Škofja Loka je astro folije prevzel ustanovitelj društva v Škofji Loki, dr. Franc Vidic. Katja Kotnik je kot predsednica Adre Slovenija ob dogodku izkazala podporo njihovemu delovanju, v zahvalo pa je prejela izjemne knjige, ki opisujejo zgodovino in potek reševanja GRZ ter tudi tragične dogodke na Turski gori. 
Ko smo v težavah in si sami ne moremo pomagati, takrat res potrebujemo pomoč. To se lahko zgodi v različnih oblikah. Čeprav Adra Slovenija in Gorska reševalna zveza Slovenija delujemo na različnih področjih imamo to stično točko, da se odzivamo na stiske posameznikov kot tudi družbe , pomagamo ljudem v boljše, svobodno, zdravo in zadovoljno življenje. 
Hvala Gorski reševalni zvezi Slovenije za tako prijazen sprejem, vsekakor se naša skupna zgodba tukaj še ni zaključila. Vsem želimo veliko uspeha predvsem pa toplino v teh zimskih dneh.

Humanitarno društvo Adra Slovenija
Foto: Arhiv ADRA Slovenija


Opomba: Donacijo Humanitarnega društva ADRA Slovenija sta prejeli tudi društvi GRS Tržič in Radovljica.

Hvala!

Fotogalerija

Donacija Humanitarnega društva ADRA Slovenija 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020