Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Dušan Polajnar, četrtek, 24. maj 2018, ogledov: 11185

Reševanje poškodovanega zmajarja na Kobali - GRS Tolmin

V sredo 23.05.2018 ob 12.30 uri so nas iz ReCO Nova Gorica obvestili, da je pod vzletiščem na Kobali v gozd strmoglavil zmajar in se pri tem hudo telesno poškodoval.
Obvestilu za reševanje se je takoj odzvalo 10 reševalcev Postaje GRS Tolmin. S terenskimi vozili smo odpeljali na Kobalo, od tam pa peš z vso potrebno opremo na kraj nesreče. Za pomoč pri reševanju smo zaprosili tudi posadko helikopterja Slovenske vojske in zdravnico letalko GRS v dežurni ekipi HNMP na Brniku. V Tolminu so v plovilo vkrcali še letalca reševalca in oba s pomočjo elektromotornega vitla spustili na kraj nesreče.

Hudo poškodovanega državljana Nemčije smo na kraju imobilizirali na zajemalna nosila in pripravili za transport. Iz gozda smo ga prenesli okoli 70 m višje na čistino, kjer so ga s pomočjo EM vitla dvignili v helikopter in odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

V tem letu smo reševali 7 gornikov, 4 padalce, zmajarja, gorskega kolesarja in kajakaša. V 8 primerih pod rubriko razno pa smo iskali pogrešane občane, pomagali enotam CZ pri odstranjevanju NUS iz 1. svetovne vojne, v enem primeru pa smo pomagali lastniku pri reševanju živali, pa še kaj bi se našlo.

To je bila letos 22. intervencija Postaje GRS Tolmin. Kot zanimivost, tudi lani smo v tem času beležili 22 intervencij, a je številka do konca leta potem poskočila na 98. Upajmo, da letos ne bo tako.

Miljko Lesjak
Postaja GRS Tolmin

Fotogalerija

Avtor/ica: Miljko Lesjak

Reševanje poškodovanega zmajarja na Kobali - GRS Tolmin 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020