Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Dušan Polajnar, ponedeljek, 9. januar 2017, ogledov: 27831

Eva Macun – ženska leta 2016

Eva Macun je gorska reševalka v GRS Rateče in zdravnica letalka reševalka. Bralci in bralke revije Zarja so jo izbrali za žensko leta 2016.
Akcija revije Zarja je nasledila tradicionalni izbor Slovenke leta; ime je torej drugačno, kriteriji pa so ostali enako visoki kot prej. Izpostavljati želimo izjemne ženske, pogosto prezrte, a strokovno odlične in osebnostno navdihujoče. Njihova izjemnost je v tem, da poleg vsega na številne različne načine spreminjajo življenja drugih na bolje. Prvi častni naziv ženske leta so bralke in bralci dodelili Evi Macun.
Letošnjo svečano prireditev je vodila Blažka Muller Pograjc, vloga slavnostnega govornika je tokrat pripadla zamejskemu pesniku Miroslavu Košuti. Nagrado, unikatni kipec priznane umetnice Ljubice Ratkajec Kočica, je ženski leta 2016 izročila Melita Berzelak, glavna urednica revije Zarja, najbolj priljubljene slovenske družinske revije, ki izhaja pod okriljem Media24.
Za odlično vzdušje na prireditvi so letos poskrbeli a capella zbor Kreativo z gostjo Jadranko Juras in izvrstno izvedbo skladbe Ta noč je moja, zbor Bee Geesus je navdušil s fantastično predelavo skladbe Ain't no mountain high enough, prireditev pa sta zaznamovali tudi dve mladi in izredno nadarjeni Slovenki - operna pevka Eva Černe z interpretacijo Mio Bambino Caro in Alja Petrič z izvedbo moravske ljudske pesmi Ej, Lasko, Lasko.
Tik pred svečano razglasitvijo je glavna urednica revije Zarja, Melita Berzelak predstavila novo humanitarno akcijo revije Zarja, skupaj z gospodom Jožetom Maroltom, direktorjem podjetja Bimedia, uradnim zastopnikom za naravna prehranska dopolnila NOW, pa sta gospe Aniti Ogulin, predsednici društva Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, predala darilni bon v višini 500 evrov.
Za naziv ženska leta 2016 so se potegovale kandidatke, ki se lahko pohvalijo s posebnimi pozitivnimi lastnostmi, prizadevanji za boljši svet, pokončno držo ali uspešnostjo na svojem področju: Jelena Aščić, Ljerka Belak, Joža Hodžar, dr. Barbara Jaki, Božena Kolman Finžgar, Eva Macun, Veselka Pevec, dr. Jožica Rejec, Ana Roš in prof. dr. Svetlana Slapšak.

Kandidatke za žensko leta 2016 je pred prireditvijo slavnostno sprejel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Poobjava: revija Zarja

Fotogalerija

Avtor/ica: revija Zarja

Eva Macun – ženska leta 2016 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020