Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Dušan Polajnar, ponedeljek, 25. april 2016, ogledov: 5547

44. memorialno tekmovanje v Vratih

V nedeljo, 24.4.2016, je potekalo spominsko smučarsko tekmovanje v spomin na ponesrečene gorske reševalce iz Mojstrane. Tekmovalci so se iz Vrat povzpeli do velike skale pod sedlom Luknja, kjer je bil štart tekmovanja tričlanskih ekip. Tekmovanje ekip je potekalo na povprečni čas, označbi na progi pa sta bili le štart in cilj.
Na štartu je naletaval sneg in tudi temperatura je bila zimska, zato smo se tekmovalci hitro pripravili in odsmučali po presenetljivo dobri snežni odeji do cilja, ki je bil kot običajno v strugi Bistrice. Tekmovanja se je udeležilo 28 ekip iz postaje in društev GRS ter gorski reševalci z avstrijske Koroške. Tudi starostna omejitev ni bila ovira, sodelovali so tekmovalci mlade in srednje generacije pa tudi veterani, med katerimi je bil najstarejši 83-letni Cene Griljc.

Ker se je spremenljivo vreme in sneženje nadaljevalo, smo razglasitev rezultatov opravili v Šlajmerjevem domu. Letos se je povprečnemu času najbolj približala ekipa GRS Mojstrana, sledili pa sta ji dve ekipi GRS Kamnik.
Gorski reševalec Toni Urbas je pripravil posebno nagrado iz lesa. Prejemnik letošnje je bil Tone Sazonov - Tonač, stalni udeleženec tekmovanja.

Preden smo se skozi snežno nevihto odpeljali domov, smo prisotne opomnili še na datum spominskega tekmovanja Valentingletscherlauf, ki bo v soboto, 30.4.2016, v Avstriji.

Rezultati

Zapisal: Dušan Polajnar
Fotografije: Dušan Polajnar in Aleš Robič

Fotogalerija

Avtor/ica: Dušan Polajnar

44. memorialno tekmovanje v Vratih 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020