Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: , ponedeljek, 25. april 2016, ogledov: 5897

Zaključeni izpiti za gorske reševalce in inštruktorje

Komisija za reševalne tehnike GRZS: V soboto 2. aprila 2016 smo v Gorniškem učnem centru Zelenica zaključili program usposabljanja in preverjanja kandidatov za nove gorske reševalce in gorske reševalce inštruktorje iz programa 2015/2016. Program je trajal od jeseni 2015 in je zajemal tako letni kot zimski del reševalne tehnike GRZS. 
Generacija novih gorskih reševalcev je izpite opravila z odliko in je nasploh deležna pohval s strani članov Komisije za reševalne tehnike in Izpitne komisije, saj se je pokazalo odlično tehnično znanje in pripravljenost za delo v GRZS.

20160425_grzs_izpiti_porocilo_zorz_002

Letošnja generacija novih inštruktorjev GRZS je kot prva zaključila prenovljen program usposabljanja. Največji dodatek k usposabljanju je kondicijsko-plezalna tura s katero kandidat dokaže, da ima potrebne izkušnje in veščine, da postane inštruktor GRZS. Ture so kandidati opravili individualno s člani Komisije za reševalne tehnike in Izpitne komisije tekom septembra 2015 v severnem ostenju Triglava. Poleg ture smo tudi pri izpitih uvedli še večjo stopnjo preverjanja vsakega kandidata posebej.

S tem smo zagotovili kakovost kandidatov za inštruktorje GRZS, ki so s svojim nadaljnjim delom tekom preverjanja znanja prikazali odlično znanje. Društvom in postajam tako pošiljamo izvrsten kader, poznavajoč najnovejše tehnike in metode in je več kot pripravljen sprejeti in prevzeti naloge.

Vsem novim gorskim reševalcem in inštruktorjem GRZS želimo uspešno reševalno delo.

Besedilo in fotografije: Brane Žorž

 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020