Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Dušan Polajnar, sreda, 20. april 2016, ogledov: 6797

Novo vozilo Dacia Duster na Postaji GRS Tolmin

V torek je po dvajsetih letih dela na Postaji GRS Tolmin naš veteran Nissan Terrano II z registrsko oznako GO-GRS dobil zamenjavo. Veteran, ki je, kot se je slikovito izrazil eden od reševalcev na zbadljivko o iztrošenosti vozila, sodeloval na več reševanjih kot večina reševalcev v svojem življenju, bo sedaj šel v zaslužen pokoj. Zamenjala ga bo nova Dacia Duster, ki je od včeraj že parkirana in pripravljena za uporabo pred postajnimi prostori.
V današnjem času, ko so potrebe po vozilih in mobilnosti tudi v Gorski reševalni službi čedalje večje, ko se število intervencij, usposabljanj, vaj, sestankov, prikazov dela in zavarovanj prireditev povečuje iz leta v leto, so tudi potrebe po vozilih čedalje večje.

Tako smo na tudi naši Postaji letos z velikim veseljem sprejeli možnost enoletnega brezplačnega najema vozila Dacia Duster, ki ga je ponudila Renault Slovenija na pobudo predsednika GRZS Igorja Potočnika. Sodelovanje med GRZS in Renaullt Slovenija oz. Dacio poteka že nekaj let in kar nekaj postaj GRS je v tem času izkoristilo priložnost in preizkusilo omenjeno vozilo. Odzivi glede uporabnosti so pohvalni.

Da bo vozilo popolnoma uporabno za intervencije ga bo potrebno še opremiti. Radijska postaja, modre luči in sirene ter strešni kovček so le najnujnejša oprema, da bo vozilo popolnoma primerno tudi za reševanje.

Želimo si le, da bi lahko čez recimo 20 let zapisali, da je dobro služilo svojemu namenu. Tako kot lahko to zapišemo za veterana Nissan Terrana II.

GRS Tolmin
Miljko Lesjak

GRS_tolmin_dacia_20042016  
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020