Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, ponedeljek, 11. april 2016, ogledov: 5959

Mednarodni simpozij gorske reševalne medicine - Ažmanovi dnevi

Od 8. do 10.aprila so se v Paklenici zbrali zdravniki in zdravsteno osebje iz Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.
Zadovoljen sem, da je moja ideja o spremembi in nadgradnji strokovnih srečanj medicincev GRZS naletela na plodna tla tudi pri hrvaških in bosanskih kolegih, da smo kljub omejenemu času in skromnim virom uspeli organizirati srečanje v Starigradu in Paklenici ter da smo se imeli zelo dobro - tako v strokovnem, kot v plezalnem in družabnem smislu. Vesel sem tudi enotnega mnenja udeležencev, da bi bilo vredno s takimi srečanji nadaljevati.

Iztok Tomazin

Međunarodni simpozij gorske medicine održan u Starigradu, (NP Paklenica - Hrvatska) od 8 do 10.4.2016. godine pokazao je izuzetnu važnost razmjene znanja i iskustava na području medicinskog zbrinjavanja u neurbanim i teško pristupačnim područjima. Tehnička iskustva i najnovije smjernice medicinskog zbrinjavanja pokazane su kroz vrlo kvalitetna predavanja i stručno odrađene radionice na terenu. Ovakav oblik međunarodnih susreta medicinara gorskih službi spašavanja potrebno je organizirati i u budućnosti kako bi se održao visoki standard kvalitete zbrinjavanja unesrećenih u uvjetima gorskog spašavanja.

S poštovanjem

Pročelnik Medicinske komisije HGSS

Petar Mišković, dr.med.

Specijalist anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine.

 

Izvedeno je bilo sedem strokovnih predavanj slovenskih zdravnikov, hrvaški zdravniki so jih pripravili šest, kolegi iz BiH pa so prikazali akcijio na Bjelašnici. V soboto popoldan so bile v kanjonu Velike Paklenice praktične delavnice, kjer so zdravniki v zahtevnem terenu in navpičnih stenah reševali medicinske probleme. Za varnost na deloviščih pa so skrbeli inštruktorji GRZS in HGSS.

Več o vtisih in dogajanju na Simpoziju  si boste lahko prebrali v naslednji številki Gorskega reševalca.

besedilo: Slavc Rožič

Fotografije: Vili Vogelnik

link: http://www.gss.hr/novosti/medjunarodni-simpozij-gorske-medicine/

Fotogalerija

Mednarodni simpozij gorske reševalne medicine - Ažmanovi dnevi 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020