Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Dušan Polajnar, četrtek, 24. september 2015, ogledov: 6352

Športni dan z učenci Osnovne šole Poldeta Stražišarja

V petek 11. in soboto 12. septembra smo jeseniški gorski reševalci sodelovali na športnem dnevu, ki ga je, s pomočjo sredstev Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij (FIHO), izvedla Osnovna šola Poldeta Stražišarja. To šolo obiskujejo otroci s posebnimi potrebami, zato organizirati in izvesti športni dan, za učitelje verjetno ni ravno preprosta naloga, še posebej ne, če se športni dan izvede v hribih.
V petek so vsi otroci, v spremstvu učiteljev, osvojili Vršič in še kakšno bližnjo vzpetino nad Tičarjevim domom. Najzmogljivejši so peš krenili od Koče na Gozdu, po "ta dolgi" bližnjici do Erjavčeva koče, malo manj zmogljivi so začeli pohod pri Erjavčevi koči in se po stari Vršiški cesti povzpeli do Poštarskega doma, tisti najmanj zmogljivi in gibalno najbolj ovirani, pa so se z vrha prelaza, mimo Tičarjevega doma, sprehodili prav tako do Poštarskega doma. Občudovanje okoliških vršacev, Ajdovske deklice, Prisankovega okna in vsega, kar se nam v gorah zdi že samo po sebi umevno, je bilo res iskreno. Mnogi so prvič, pa morda tudi zadnjič doživeli nekaj podobnega.

Športno-dnevne aktivnosti so otroci zaključili ob čaju in pecivu na Erjavčevi koči. Člani planinskega krožka, pa so ostali na Vršiču, popoldan malo poplezali po bližnjem balvanu, šli na sprehod do Tonkine koče ter v Erjavčevi koči tudi prespali. Naslednji dan so se povzpeli še na Slemenovo špico, in s tem tudi zaključili športni dan.

Jeseniški gorski reševalci smo jih oba dneva spremljali na njihovih pohodih in pripravili tudi animacijo za petkove popoldanske urice. Ob koncu smo vsi ugotovili, da smo preživeli dva lepa in zanimiva dneva, spoznali nekaj novega in se predvsem zabavali in lepo imeli. Pa še vreme nam je šlo na roko in nam še dodatno polepšalo že tako lepo doživetje.

Kako so otroci videli športi dan skozi svoje oči, pa si lahko ogledate na tej povezavi: http://www.poldestrazisar.si/portal/index.php/home/dogodki-in-novice/231-sportni-dan-na-vrsicu


Andrej Babič, GRS Jesenice

Fotogalerija

Avtor/ica: Andrej Babič

Športni dan z učenci Osnovne šole Poldeta Stražišarja 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020