Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: KRT GRZS , ponedeljek, 21. september 2015, ogledov: 7690

Uvod v usposabljanje bodočih inštruktorjev GRS

Letos smo pričeli z usposabljanjem nove generacije inštruktorjev v GRZS. Program je namenjen reševalcem, ki imajo uspešno opravljen izpit za gorskega reševalca po programu osnovnega usposabljanja, so alpinistično aktivni in imajo smisel in veselje za andragoško delo.

Poleg osnovne dejavnosti reševanja v gorah je gorski reševalec - inštruktor usposobljen za izvajanje usposabljanja kandidatov za gorske reševalce na nivoju društev GRS, za izvedbo obnavljalnih in licenčnih seminarjev za članstvo na nivoju društev GRS in GRZS , vodenje intervencij in spremljanje razvoja tehnik s področja reševanja v gorah. S pridobljenim znanjem lahko sodelujejo tudi pri drugih akcijah zaščite, reševanja in pomoči. 

Zadnji vikend avgusta so kandidati pričeli z uvodno turo , kjer so se spoznali s svojimi kolegi inštruktorji, in jim hkrati dokazovali alpinistično znanje in primerno psihofizično pripravljenost. Kandidati so v navezah z inštruktorji plezali smeri v severni triglavski steni, kriterij je bilo vodenje naveze v IV. stopnji. Uvodno turo je uspešno opravilo 15 kandidatov, ki jih po besedah Braneta Žorža ( KRT ) in Janeza Primožiča, ki je zadolžen za usposabljanje inštruktorjev, čaka še letni in zimski del izpitov ter nekaj specialnih usposabljanj.

Verjamemo , da so iz pravega testa in da bodo vztrajali ter uspešno opravili z vsemi obveznostmi , za katere nesebično žrtvujejo svoj prosti čas.

@spletno uredništvo GRZS

 

Fotogalerija

Uvod v usposabljanje bodočih inštruktorjev GRS 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Obvestila